Actualitat blaugrana

Sandro Rosell critica la gestió de la directiva i l'acusa de trair l'esperit del Barça

Des que va dimitir de la directiva del Barça arran del seu enfrontament amb Joan Laporta, Sandro Rosell s'ha estimat més no airejar gaire les seves diferències amb els actuals gestors del club. Avui, però, el que va ser vicepresident esportiu del Barça s'ha deixat anar. Ha parlat sense embuts i ha envestit amb contundència contra la junta de Laporta. L'exdirectiu ha criticat la gestió de la directiva del club, que ha acusat de deixadesa i de trair l'esperit de l'entitat. També ha dit que el Barça s'hauria d'haver venut Ronaldinho i Eto'o i que l'any vinent, amb Henry, al vestidor hi haura massa galls al mateix galliner. Aquestes declaracions Sandro Rosell les ha fet al programa "El club" de TV3.

Actualitzat

Henry, massa car

Sandro Rosell ha manifestat avui que "cal estirar les orelles a qui hagi fet el contracte de Thierry Henry", perquè considera que actualment el davanter francès no val els 24 milions d'euros que el club blaugrana n'ha pagat, ni tampoc està en condicions de rendir quatre temporades al màxim nivell. "Des d'un punt de vista mediàtic Henry és un gran fitxatge, perquè ha aconseguit desviar l'atenció de la mala temporada que ha fet l'equip. Des del vessant esportiu, es tracta d'un dels millors jugadors del món. I des del punt de vista econòmic, crec que s'han pagat molts diners per un jugador de 30 anys a qui, a més, se li ha fet un contracte massa llarg, perquè ha signat per quatre temporades", ha manifestat Rosell en una entrevista feta al programa de TV3 "El club".

Hauria venut Ronaldinho i Eto'o

Rosell, artífex dels fitxatges de Ronaldinho i Deco, entre d'altres, creu que amb l'arribada d'Henry i la continuïtat de Messi, d'Eto'o i del mateix Ronaldinho "hi ha massa galls al mateix galliner", i ha afirmat que ell hauria estat partidari de vendre's aquests dos últims jugadors. "El cicle de Ronaldinho era de tres anys, i ja vaig dir que després del Mundial d'Alemanya, segons com estigués, era el moment de vendre'l i fer caixa, sempre que tinguéssim com a alternativa un Kaká o un Cristiano Ronaldo per substituir-lo, encara que jo, com amic seu que sóc, no ho podria haver fet", ha argumentat Rosell. El mateix ha dit del davanter camerunès, encara que ha fonamentat el seu traspàs en motius totalment diferents als del brasiler. "Quan ja han passat una sèrie de coses, s'ha faltat a l'autoritat, a la disciplina del club i a l'entrenador, no pots permetre que segueixi, encara que Eto'o sigui un gran jugador i ens hagi donat moltes tardes de glòria", ha argumentat.

Mala planificació i desastre del futbol base

Sandro Rosell ha fet una repassada de la "mala temporada" que ha viscut el Barça, en allò que respecta al primer equip, a les seccions i al "desastre absolut" del futbol base, "el fracàs més dolorós de tots perquè s'han carregat l'esperit d'aquest club, que era el de formar jugadors". L'exdirigent blaugrana també té clar el que ha passat amb el conjunt que dirigeix Frank Rijkaard, que aspirava a guanyar-ho tot a principi de temporada i al final s'ha hagut de conformar amb dos títols absolutament menors, com la Supercopa d'Espanya i la Copa Catalunya. "Hi ha hagut una mala planificació esportiva i una deixadesa de funcions, una conya a la cúpula que s'ha filtrat fins al fons", ha destacat Rosell, que ha qualificat d'"enganyosa" l'autocrítica que el president, Joan Laporta, ha fet després d'acabar la temporada. "No es pot dir 'sóc el culpable, perquè no m'he adonat que els altres no ho han fet bé'", ha comentat Rosell, que ha recordat que "en anys anteriors, quan guanyàvem lligues semblava que era gràcies a la directiva, i ara que no les guanyem sembla que la culpa la tinguin els jugadors". Sandro Rosell considera que tots aquests problemes en la direcció esportiva es podrien solucionar col·locant un directiu responsable del primer equip, funció que ell mateix va desenvolupar quan era vicepresident. "Des que jo vaig dimitir, encara no sé qui és el responsable esportiu dins de la junta. No hi ha ningú que apliqui disciplina", ha conclòs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut