Barça

Sandro Rosell confirma els pronòstics i guanya les eleccions per una majoria aclaparadora

Sandro Rosell és el nou president del Barça per als pròxims sis anys en substitució de Joan Laporta. El candidat favorit a totes les enquestes va complir els pronòstics i va guanyar les eleccions per una majoria aclaparadora. Amb el 100% dels vots escrutats, Rosell va aconseguir un 61,4% dels suports i va derrotar per golejada els tres contrincants a les urnes. Agustí Benedito va confirmar la seva condició de candidat revelació i va acabar en segona posició, amb el 13% dels sufragis. Els dos grans perdedors de la jornada electoral van ser Marc Ingla, tercer, i, sobretot, Jaume Ferrer, el candidat apadrinat per Laporta, que va acabar enfonsat en la quarta i última posició.

Actualitzat
Sandro Rosell és el nou president del Barça. Amb el 100% dels vots escrutats, Rosell va guanyar les eleccions amb un amplíssim 61,4% dels sufragis. L'exvicepresident esportiu, que partia com a gran favorit a totes les enquestes, no va donar cap opció a la sorpresa i serà el substitut de Joan Laporta després de ser escollit en les eleccions amb la participació més alta de la història. En total, es van emetre 57.088 vots, 722 vots van ser en blanc (1,26%) i hi va haver 119 vots nuls.

El triomf de Rosell va ser inqüestionable. Amb un total de 35.021 vots, va guanyar per golejada la resta dels rivals a les urnes. Agustí Benedito es va confirmar com el candidat revelació i es va situar com la segona opció preferida dels socis blaugrana, amb un 14,1% del suport i 8.044 vots. La tercera posició en aquesta cursa electoral va ser per a Marc Ingla, amb un 12,3% dels vots i 7.014 sufragis rebuts, mentre que Jaume Ferrer, el delfí del president sortint, Joan Laporta, es va convertir en el gran perdedor i va acabar quart, amb un 10,8% i un total de 6.168 vots.

El percentatge de vots aconseguits no és, tot i això, el més alt de la història, un registre que manté Josep Lluis Núñez des del 1997, quan va obtenir el 76,3% dels vots emesos, en total 24.025.

Rosell, vicepresident esportiu en la primera etapa de Laporta entre el 2003 i el 2005, s'ha convertit en el trenta-novè president de la història del club, el seu mandat és per als pròxims sis anys i prendrà possessió del càrrec l'1 de juliol i, per tant, conviurà amb l'actual màxim dirigent del club durant els pròxims disset dies. El resultat electoral suposa un cop dur per a Laporta, ja que el candidat que apadrinava, Jaume Ferrer, va ser el més mal valorat pels socis, en reunir 6.168 vots, únicament el 10,80% dels vots.

A més, les adhesions obtingudes entre Rosell i Benedito, els dos candidats considerats rupturistes, sumen el 75,44% del total, 43.065 vots, un fet que suposa un evident vot de càstig contra la gestió final de Laporta.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut