Espanyol

Sánchez Llibre demostra que el representant de Tamudo va exigir per carta una rebaixa de la clàusula de rescissió

Lluny d'apaivagar-se, sembla que la mala maror entre l'Espanyol i Raúl Tamudo creix cada dia que passa. El president blanc-i-blau, Daniel Sánchez Llibre, ha comparegut aquest divendres en una roda de premsa convocada amb urgència per defensar la versió del club. Sánchez Llibre ha afirmat, amb els documents a la mà, que el representant del jugador va demanar per carta rebaixar la clàusula de rescissió del jugador a dos milions d'euros per facilitar-li la sortida del club. L'Espanyol no descarta una sanció exemplar al jugador i ara Mauricio Pochettino té la darrera paraula per saber si entra a la llista de convocats davant del Tenerife.

Actualitzat
L'enfrontament directe entre l'Espanyol i Raúl Tamudo ha viscut un nou i determinant capítol. El president blanc-i-blau, Daniel Sánchez Llibre, ha sortit a defensar la versió del club després que el jugador va titllar de mentida les explicacions de Germán de la Cruz sobre la seva voluntat de marxar de l'Espanyol.

Aquest divendres el davanter blanc-i-blau, que ha estat la insígnia del club durant molts anys, s'ha entrenat amb normalitat. A causa de la seva lesió ha fet una part dels exercicis en solitari, poca estona abans que Sánchez Llibre comparegués a la sala de premsa. El president de l'Espanyol ha defensat la veracitat de la versió del club, i ho ha demostrat amb documentació. Sánchez Llibre ha ensenyat una carta enviada pel representant del jugador, Tomás Durán, on exigia una rebaixa de la clàusula de rescissió de 30 a 2 milions d'euros.

Està clar que l'etapa de Tamudo a l'Espanyol està tocant la seva fi. El contracte li expira el 30 de juny, i si tot continua igual, la seva sortida serà de tot, menys la que li correspon a un jugador que fa 13 temporades que és al primer equip i que és el màxim golejador de la història del club. Les proves que ha mostrat Sánchez Llibre han estat contundents i han tirat per terra les declaracions del jugador en què acusava el club de mentir i exigia disculpes. El club no descarta sancionar de manera exemplar el jugador per haver mentit. Ara, l'última paraula la tindrà Mauricio Pochettino, que ha de decidir si Tamudo entra a la llista de convocats per jugar contra el Tenerife.

Cronologia del "cas Tamudo"

Feia més d'un any que no parlava, però ahir, entre indignat i emocionat, Raúl Tamudo va deixar un missatge bastant clar. Diguin el que diguin, ell no vol marxar de l'Espanyol.

L'oportunitat més real de canviar d'aires de Tamudo va ser fa un parell d'anys. L'oferta, del Vila-real, va ser de 10 milions d'euros més algun jugador, però el club va decidir no tan sols no traspassar-lo, sinó també millorar-li el contracte. La tensió, però, s'ha aguditzat des del gener d'aquest any, especialment quan Raúl Tamudo va demanar, per fax, que li rebaixessin la clàusula de rescissió, entenent que el seu cicle a l'Espanyol s'havia acabat. La quantitat va baixar de 30 milions a 2. Un altre pas enrere va ser, en plena pretemporada, que Mauricio Pochettino li retirés la capitania en favor de Dani Jarque, tot i que l'entrenador deia que comptava amb ell. De fet, tècnic i jugador van protagonitzar un tens intercanvi d'impressions durant un entrenament la setmana passada.

En els últims dies, els fets s'han precipitat. En una reunió, el 9 d'octubre, entre el director esportiu, Ramon Planes, i Tomás Durán, el representant de Tamudo, sembla que s'hauria posat sobre la taula la petició del jugador que el deixessin marxar al mercat d'hivern, teoria desmentida per Durán l'endemà mateix, amb l'afegit que s'estava marginant el jugador i que la continuïtat al club començava a ser inviable.

Aquest dimecres hi va haver l'explosió definitiva. El directiu Germán de la Cruz va qualificar Durán de mentider i manipulador, i va afirmar que l'únic que havia demanat marxar era el mateix Tamudo. Ahir, el jugador ho va negar tot.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut