Actualitat blaugrana

Samuel Eto'o és un dels tres candidats a guanyar el títol de millor jugador africà del 2006

La Confederació Africana de Futbol ha fet públics els tres candidats al millor futbolista africà de l'any i, tot i haver estat tres mesos en blanc a causa de la lesió, Samuel Eto'o torna a aspirar a aquest prestigiós trofeu. I torna a tenir els mateixos rivals que l'any passat: Drogba, que és el gran competidor d'Eto'o, i Essien. El davanter del Barça, que és l'únic futbolista que ha guanyat aquesta distinció tres anys seguits (2003, 2004 i 2005), sabrà si en guanya una quarta l'1 de març.

El 2003 com a jugador del Mallorca, i el 2004 i el 2005 ja amb la samarreta del Barça. Samuel Eto'o pot presumir de ser l'únic jugador de la història que ha guanyat tres vegades la Pilota d'Or africana i, des d'ahir, ja sap que també opta a ser el millor del seu continent el 2006.


Els tècnics de les seleccions africanes han decidit que els rivals d'Eto'o siguin exactament els mateixos que l'any passat, els futbolistes del Chelsea Drogba i Essien. El nom del guanyador no se sabrà fins a l'1 de març, en una cerimònia que es farà a Ghana.

El davanter blaugrana té al seu favor un any ple d'èxits. Campió de Lliga i guanyador del trofeu Pichichi com a màxim realitzador del campionat i, sobretot, campió de la Lliga de Campions amb gol inclòs en la gran final contra l'Arsenal. Drogba i Essien no tenen, ni de bon tros, aquesta targeta de presentació, però l'absència del Camerun en el Mundial d'Alemanya i, sobretot, la lesió al genoll que l'ha apartat dels terrenys de joc els tres últims mesos de l'any poden jugar en contra de Samuel Eto'o.