Tenis

Sampras i Federer, els dos millors de la història, disputaran tres partits d'exhibició a Àsia

El suís Roger Federer i el nord-americà Pete Sampras disputaran aquest dimarts a Seül el primer dels tres partits amistosos que enfrontarà dues generacions de números 1 del tenis mundial. Serà el duel de dos jugadors que tan sols van tenir l'oportunitat de veure's les cares una vegada, en la quarta ronda de Wimbledon 2001, amb triomf pel jugador de Basilea, aleshores de 19 anys i que ja apuntava maneres. Federer agafava el relleu de qui -per a molts- havia estat el millor tenista de la història, Pete Sampras, que va guanyar set vegades en l'herba londinenca.

Actualitzat

Tots dos jugadors s'enfrontaran també aquest dijous a Kuala Lumpur i dissabte, a Macao. Federer va revalidar aquest diumenge el seu triomf en la Copa Masters, trofeu que ha guanyat per quarta ocasió, davant l'alacantí David Ferrer. D'altra banda, Sampras, de 36 anys, es va retirar el 2002 vencent a l'US Open, però des d'aleshores no ha parat d'entrenar-se i creu que encara pot ser "competitiu".

Per Federer, serà "un gran honor" jugar contra Sampras, de qui ha assegurat que encara pot jugar a un bon nivell, tal com va comprovar quan es va entrenar al costat del nord-americà a Los Angeles. "Ell encara juga molt, molt bé. Encara manté una restada letal i un gran servei, així com els seus fantàstics moviments i volees", diu l'helvètic, de 26 anys, que en el passat Open dels Estats Units va aconseguir el seu dotze títol de Grand Slam, fet que el situa a només dos d'igualar Sampras.

Duel d'estrelles

El matx ha despertat una gran expectació a la capital sud-coreana, on les entrades s'han venut amb rapidesa. Els organitzadors no han dubtat a comparar el partit amb clàssics de la boxa com Muhammad Ali-Joe Frazier o a dos déus del futbol com Pelé i Maradona.

Anar al contingut