Sam Sunderland és el nou líder en motos (EFE)
Dakar

Sam Sunderland i Stéphane Peterhansel, nous líders del Dakar en una cinquena etapa marcada per la pluja

La jornada d'avui comprenia un trajecte de 447 quilòmetres cronometrats entre les ciutats bolivianes de Tupiza i Oruro, però s'ha hagut d'escurçar en l'últim moment, a 219 quilòmetres, per les males condicions meteorològiques. En cotxes, Loeb guanya l'etapa i Peterhansel assumeix el liderat

Actualitzat

El motociclista britànic Sam Sunderland (KTM) ha guanyat aquest divendres la cinquena etapa del Dakar a 2:21:54 hores, seguit pel francès Adrien Van Beveren (Yamaha), a 07:19 minuts, i Joan Pedrero (Sherco), a 9:31; Joan Barreda (Honda) ha quedat a 42:27, molt endarrerit en la general.

Amb aquesta victòria, Sunderland és el nou líder en motos, amb 15:22:08 hores, seguit pel xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna), a 11:50 minuts, i Van Beveren, a 15:57, després de la finalització de la cronometrada dels principals competidors.

Barreda, que aquest dijous era líder fins que s'ha sabut la sanció d'una hora extra per repostar en una zona no permesa, és a 1:17:56 hores de Sunderland en la general.

Loeb guanya la cinquena etapa seguit per Roma i Peterhansel, que assumeix el liderat

El pilot francès Sébastien Loeb (Peugeot) s'ha emportat la cinquena etapa, la seva segona en aquest Dakar, amb un temps de 2:24:03 hores, seguit pel català Nani Roma (Toyota), a només 44 segons, i el francès Stéphane Peterhansel, que ha assumit el liderat, a 1:31 minuts.

Peterhansel és ara líder, amb un temps de 14:02:58 hores, seguit per Loeb, a 01:09 minuts, el francès Cyril Despres (Peugeot), a 04:54, i Roma, a 05:35, després de la finalització de la cronometrada dels principals competidors.

La sisena etapa uneix Oruro amb la capital boliviana, La Paz, amb un trajecte de 784 quilòmetres, 527 de cronometrats. Diumenge serà el dia de descans i dilluns continuarà la cursa, que s'acaba el 14 de gener a Buenos Aires.

La jornada d'avui comprenia un trajecte de 447 quilòmetres cronometrats entre les ciutats bolivianes de Tupiza i Oruro, però s'ha hagut d'escurçar en l'últim moment, a 219 quilòmetres, per males condicions meteorològiques.

Anar al contingut