Sam Sunderland, en una etapa del Dakar 2017 (EFE)
Sam Sunderland, en una etapa del Dakar 2017 (EFE)
Dakar

Sam Sunderland es proclama campió del Dakar 2017 en motos i Gerard Farrés guanya l'última etapa i fa podi

El pilot britànic ha sabut jugar amb el seu ampli marge respecte al segon de la general en l'última etapa, que ha guanyat el català Gerard Farrés

Actualitzat

El britànic Sam Sunderland (KTM), de 27 anys, s'ha proclamat aquest dissabte guanyador de l'edició del ral·li Dakar del 2017, amb 32 minuts d'avantatge en la classificació final respecte a l'austríac Matthias Walkner (KTM) i a 35 minuts i 40 segons del tercer, el català Gerard Farrés (KTM).

El pilot de Manlleu ha estat, precisament, el guanyador de la dotzena i darrera etapa, un tram cronometrat de 64 quilòmetres, amb el mateix temps que el francès Adrien van Beveren (Yamaha). Sunderland, que es va posar líder després de guanyar la cinquena etapa, es va limitar a administrar els 33 minuts de marge amb què ha començat el recorregut. Ha acabat sisè, a 1 minut i 42 segons de Farrés.

Sunderland trenca el malefici

Amb aquest triomf, Sam Sunderland es treu una espina que duia clavada. Aquesta era la quarta edició del Dakar on participava. Fins a aquest any no n'havia pogut acabar cap. L'any 2012 va abandonar per problemes mecànics; el 2013 no va poder-hi participar perquè es va fracturar els canells en un entrenament dies abans de la sortida; el 2014 novament es va retirar per culpa d'una avaria a la moto; el 2015 va plegar després de caure, i l'any passat no hi va poder participar en fracturar-se el fèmur poc abans de començar.

Aquesta temporada, l'home fort de l'equip KTM havia de ser l'australià Tobry Price, el guanyador de l'edició del 2016. Però Price va caure en la quarta jornada, i es va fracturar el fèmur. L'endemà, ja com a cap de files, Sunderland va guanyar l'etapa i va aconseguir un liderat que ha sabut mantenir fins a l'últim dia.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut