Futbol

Saido Berahino, que va arribar a Anglaterra fa 8 anys com a refugiat, ha estat convocat a la selecció anglesa

El davanter Saido Berahino ha estat convocat amb la selecció anglesa. El jugador del West Bromwich va arribar a Anglaterra fa 8 anys com a refugiat des de Burundi, i ja ha fet 7 gols aquesta temporada a la Premier.
Saido Berahino, un exemple de superació. (Foto: Reuters)

Saido Berahino, un exemple de superació. (Foto: Reuters)

El davanter del West Bromwich Saido Berahino ha estat convocat amb la selecció anglesa per Roy Hodgson. El jugador, que ja ha fet 7 gols en només 10 partits aquesta temporada, ha hagut de recórrer una llarga odissea per arribar a on està actualment.

Berahino va arribar a Anglaterra fa 8 anys com a refugiat. Amb 12 anys va entrar a l'acadèmia del WBA, i després de diverses cessions, l'any passat va aconseguir un contracte que li assegura cobrar un milió d'euros l'any. La seva infància va ser molt dura i va perdre al pare al conflicte de Ruanda i va passar a ser un refugiat amb la seva mare. "El que vaig passar no ho desitjo a ningú", va dir el davanter en un vídeo on explica la seva experiència. Berahino reconeix que la seva vida no va començar de veritat fins que no va arribar a Birmingham amb la seva mare i els seus germans.

El jugador només té paraules d'agraïment cap al país que el va acollir: "Anglaterra em va donar una segona oportunitat, em sento anglès, però Burundi és la meva pàtria i sempre tindré present la seva cultura".