Silvio Berlusconi, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Silvio Berlusconi, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Futbol internacional

S'acaba l'era Berlusconi al Milan amb el traspàs de la propietat del club a un consorci d'empreses xineses

Després de 31 anys, els camins de Silvio Berlusconi i el Milan se separen. A partir d'ara, serà un consorci xinès qui agafarà les regnes del club

Actualitzat

L'ex-primer ministre italià Silvio Berlusconi ha tancat aquest dijous l'operació de venda del Milan, controlat fins ara per la seva societat Fininvest, al consorci d'empreses que presideix el xinès Li Yonghong.

El procés que ha acabat ara, i que va començar l'agost del 2016, posa punt final a l'era de 31 anys de Berlusconi al capdavant del club italià. El Milan està valorat en 740 milions d'euros i acumula un deute de 220 milions que arrossegaran els nous propietaris.

En aquest temps, l'equip milanès ha guanyat 28 títols (29 si hi sumem la Supercopa d'Itàlia del 2016 obtinguda el 23 de desembre, a mig procés de compra): 8 lligues, 1 Copa d'Itàlia, 6 (7) Supercopes d'Itàlia, 5 Lligues de Campions, 5 Supercopes d'Europa, 2 Copes Intercontinentals i 1 Mundial de Clubs.

Aquest canvi en la propietat del club arriba dos dies abans del derbi contra l'Inter, un partit que ha estat batejat com el "derbi xinès", ja que tots dos equips estan controlats per consorcis empresarials del país asiàtic.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut