Ryan Lochte, durant les semifinals de 200 metres a Rio (Reuters)
Ryan Lochte, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Natació

Ryan Lochte, suspès 14 mesos per l'ús d'una injecció intravenosa prohibida

El nedador nord-americà, sis vegades campió olímpic, va infringir el reglament per utilitzar sense autorització una dosi superior al límit permès de 10 mil·lilitres en 12 hores

Actualitzat

El nedador nord-americà Ryan Lochte, sis vegades campió olímpic, ha estat suspès per l'Agència Nord-americana Antidopatge (USADA) durant 14 mesos, concretament fins a juliol del 2019, per l'ús d'una injecció intravenosa prohibida. La sanció ha estat confirmada aquest dilluns a la USADA, que va obrir una investigació arran d'una fotografia penjada pel mateix Lochte en les xarxes socials que recollia el moment en què rebia la injecció.

 


   
La USADA va considerar que Lochte havia infringit el reglament per utilitzar sense autorització una dosi superior al límit permès de 10 mil·lilitres en 12 hores, tot i que precisen que la substància utilitzada no està prohibida. Lochte es perdrà, entre altres competicions, els mundials del 2019, que comencen el 12 de juliol a Corea del Sud.

 

Lochte ja va ser suspès deu mesos després dels Jocs Olímpics de Rio 2016 per denunciar un fals robatori al Brasil, quan en realitat havia protagonitzat en estat d'embriaguesa, amb tres nedadors nord-americans més, uns actes vandàlics en una gasolinera.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut