Olimpisme

Rússia no boicotejarà els Jocs d'Hivern de Pyeongchang del 2018

Tot i que el COI ha vetat la participació de Rússia com a país per l'escàndol de dopatge, el Comitè Olímpic Rus donarà suport a tots els seus atletes que hi participin sota bandera olímpica

Actualitzat

Els esportistes russos que vulguin participar als Jocs Olímpics d'Hivern amb bandera neutral tindran el suport del govern del país. Ho ha decidit aquest matí el Comitè Olímpic Rus, que no farà boicot als Jocs Olímpics de Pyeongchang, a Corea del Sud, el mes de febrer del 2018.

El Comité Olímpic Internacional (COI) va excloure Rússia dels Jocs la setmana passada per una manipulació sense precedents a nivell estatal del sistema antidopatge centrada especialment al voltant dels Jocs d'Hivern de Sotxi (Rússia) de l'any 2014.

Precisament aquest mateix dimarts la Comissió de Disciplina del COI ha sancionat sis jugadores de la selecció russa d'hoquei gel que va participar als Jocs de Sotxi, i ha desqualificat aquesta selecció. La Federació Internacional d'Hoquei haurà de modificar els resultats dels Jocs del 2014.

Als Jocs de Pyeongchang només podran participar els esportistes russos que hagin demostrat estar nets de dopatge, i a més no podran competir amb la seva bandera, sinó que hauran de fer-ho sota l'olímpica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut