Iúlia Stepanova ha estat una de les atletes que ha col·laborat en la investigació del dopatge rus
Jocs Olímpics

Rússia convoca una setantena d'atletes per a Rio de Janeiro tot i la prohibició de la IAAF

La Federació Russa tira pel dret i desafia la prohibició a participar als Jocs de Rio per l'escàndol de dopatge massiu

Actualitzat

L'ARAF o el que és el mateix, la Federació de l'Atletisme Rus, ha convocat una setantena d'atletes per participar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro tot i que la màxima autoritat de l'atletisme internacional, la IAAF, ho prohibís expressament com a conseqüència de la gran quantitat de campions russos que han donat positiu en substàncies dopants que eren molt difícils de detectar.

La decisió de convocar els atletes ignorant la prohibició ve motivada pel recurs que la Federació Russa ha presentat davant del TAS, el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport, que s'ha de pronunciar el proper 21 de juliol. Si decideix a favor seu, Rússia tindria molt poc marge de temps per convocar els atletes i organitzar l'operatiu que representa enviar 70 esportistes als Jocs Olímpics.

La IAAF, per la seva banda, tot i mantenir-se ferma en la prohibició dictaminada el passat mes de novembre, com a mesura atenuant va obrir les portes a tots els atletes russos que no estiguessin esquitxats per cap positiu en dopatge a participar com a atletes neutrals, sota la bandera olímpica, és a dir, sense representar cap país.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut