Russell Westbrook i Oscar Robertson
Russell Westbrook i Oscar Robertson
Bàsquet

Russell Westbrook, segon jugador a completar la lliga regular de l'NBA amb una mitjana de triple doble

El base dels Oklahoma City Thunder s'ha assegurat aquesta matinada igualar una marca de fa 55 anys establerta per un dels històrics de l'NBA, Oscar Robertson

Daniel AlentoActualitzat

Davant dels Phoenix Suns, Russell Westbrook ha aconseguit les 6 assistències que necessitava per igualar un rècord de fa 55 temporades. El base dels Oklahoma City Thunder ha sumat 23 punts, 12 rebots i 8 assistències en la derrota del seu equip a la pista dels Phoenix Suns (120-99).

Westbrook acabarà la lliga regular amb una mitjana de triple doble (dobles dígits en tres categories estadístiques. A falta de 3 partits per concloure aquesta fase de la temporada, una mitjana de 31,7 punts (primer de l'NBA), 10,7 rebots (desè de l'NBA) i 10,4 assistències (tercer de l'NBA) per partit.

Només un jugador abans que Westbrook havia assolit aquestes xifres. Va ser fa 55 anys, la temporada 1961-62. És Oscar Robertson, una de les llegendes de la història del bàsquet. Robertson, conegut com "The Big O" o "Mister Triple Doble", va ser el primer base alt (1,96) de l'NBA. El premi al millor jugador de la temporada porta el seu nom des de l'any 1998.

Oscar Robertson va ser triat con el número 1 del draft del 1960 pels Cincinati Royals. La temporada 1961-62 va establir la marca que ara ha igualat Westbrook amb 30,8 punts, 12,5 rebots i 11,4 assistències, però en va tenir quatre més on es va quedar molt a prop, la del seu debut (30,5 punts, 10,1 rebots i 9,7 assistències), la 1962-63 (28,3 punts, 10,4 rebots i 9,5 assistències), la 1963-64 (31,4 punts, 9,9 rebots i 11 assistències) i la 1964-65 (30,4 punts, 9 rebots, 11,5 assistències). L'any 1971, després de ser traspassat als Milwaukee Bucks del "rookie" Lew Alcindor (després Kareem Adbul-Jabbar), es va proclamar campió de l'NBA.

Els Suns no volen passar a la història

Hi ha un altre rècord de Robertson, de la seva temporada màgica, que encara se li resisteix a Russell Westbrook. El base dels Royals va firmar 41 triples dobles, els mateixos que ara acumula el base dels Thunder. Els Phoenix Suns han centrat els seus esforços a evitar que aquest rècord es trenqués a la seva pista per no passar a la història. I ho han aconseguit.

A l'últim quart, amb el partit ja perdut, Westbrook ha renunciat a llançar per buscar les assistències que li calien per arribar a les 10. Potser era la millor decisió després del seu mal percentatge cara a cistella (6 de 25). L'equip contrari s'ha dedicat a fer faltes als companys del base cada cop que rebien en una bona posició de llançament, davant del descontentament dels seus propis aficionats.

A Westbrook, però, encara li queden tres partits per trencar aquest segon rècord d'Oscar Robertson. Només li caldran dues coses: jugar un bon partit i esperar que Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves i novament els Nuggets es mostrin una mica més generosos que els Suns aquesta matinada.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut