Motociclisme

Rossi torna amb força de les vacances i fa la "pole position" del GP de la República Txeca

Després de gairebé un mes de vacances, torna el Mundial de motociclisme i ho fa a la República Txeca, precisament en el circuit on Valentino Rossi va aconseguir la primera de les 83 victòries que té fins ara. L'italià està disposat a recuperar el domini de Moto GP en aquest tram final de la temporada i ha fet la "pole positon" per davant de Loris Capirossi i Kenny Roberts Jr. Dani Pedrosa només ha pogut ser novè mentre que el manresà Toni Elías ha estat el millor català i sortirà des d'una magnífica sisena posició. En 250, Jorge Lorenzo ha estat el més ràpid per davant de Dovizioso, i en 125, el finlandès Mika Kallio sortirà des la "pole" seguit del líder del Mundial, Álvaro Bautista, i del pilot local de Derbi, Lukas Pesek.

Actualitzat

"Il Dottore" continua disposat a mossegar. En el circuit de Brno va aconseguir fa deu anys la seva primera victòria i aquest diumenge buscarà la número 84 sortint des de la "pole position". L'actual campió del món ha estat el més ràpid en la categoria de Moto GP després de fer una última volta espectacular, en què ha estat capaç de rebaixar el millor registre del seu compatriota Loris Capirossi, que sortirà segon, mentre que el nord-americà Kenny Roberts Jr. completarà la primera fila de la graella de sortida. Dani Pedrosa no ha tingut un bon dia i només ha pogut acabar novè, a gairebé un segon del temps de Rossi. El millor català en aquests entrenaments oficials ha estat el manresà Toni Elías, que ha acabat en una magnífica sisena plaça. Pitjor li han anat les coses a Carles Checa, que sortirà dissetè.

En el quart de litre, Jorge Lorenzo ha fet la "pole" el dia que s'ha oficialitzat la seva renovació amb l'equip Aprilia a la mateixa categoria una temporada més. L'italià Andrea Dovizioso, segon, li trepitja els talons. Hiroshi Aoyama arrancarà tercer. En la sessió dels 250 s'han produït un parell de caigudes espectaculars, primer la de l'italià Simoncelli, i després, la més forta, la d'Alex Debon.

I en 125 cc, el públic està bolcat amb el pilot de casa, Lukas Pesek. El txec i la seva Derbi, millor temps en els entrenaments de divendres, sortiran finalment tercers a la cursa d'aquest diumenge, per darrere del líder del Mundial, Álvaro Bautista, segon, i de Mika Kallio, l'amo de la "pole". El finlandès continua sent l'única amenaça de Bautista a la classificació general.

Anar al contingut