Moto GP

Rossi guanya el GP de Catalunya de MotoGP després de superar Lorenzo en un duel apassionant

Hi havia molt més que una victòria en joc; molt més que un duel generacional; moltíssim més que una forta rivalitat entre dos companys d'equip. Aquest diumenge a Montmeló en la categoria reina s'ha viscut una cursa que passarà a la història i que ha acabat amb una victòria genial, espectacular, sublim de Valentino Rossi. L'italià ha batut Lorenzo en una última volta intensíssima, fins que en el darrer revolt Rossi ha fet d'una ínfima escletxa una porta cap a la victòria davant la sorpresa del mallorquí. Stoner ha acabat tercer i això fa que l'italià, l'espanyol i l'australià empatin ara al capdavant del Mundial.

Actualitzat
S'esperava un duel entre els millors i el frec a frec mantingut entre Rossi i Lorenzo passarà a la història. Els dos millors pilots de la temporada no han decebut ningú, perquè tant l'italià com l'espanyol han fregat la perfecció, protagonitzant un duel simplement es-pec-ta-cu-lar.

Rossi i Lorenzo han dominat la cursa des del principi. Tots dos han deixat enrere la resta de pilots i s'han anat estudiant, ara un ara l'altre, fins a tres voltes de final. Rossi ha agafat la iniciativa i ha superat el seu company i rival a Yamaha. Lorenzo, però, ha replicat sense por i així han arribat a l'última volta. El mallorquí ha avançat Rossi i ha tancat, revolt rere revolt, tots i cada un dels forats.

Els dos pilots han arribat enganxadíssims al gir abans de recta i davant la sorpresa de Lorenzo -ell mateix ha dit que no s'esperava l'avançament de l'italià- Rossi ha vist una petita escletxa i frenant al màxim, amb la moto plegada, ha superat el mallorquí superbament i ha aconseguit la victòria final. Stoner ha acabat tercer i això fa que tots tres empatin a punts al capdavant del campionat.

Gran Bautista


Álvaro Bautista ha fer un pas de gegant al Mundial de 250 cc després de sortir guanyador del GP de Catalunya i veure com el seu màxim rival en la lluita pel títol, el vigent campió, Marco Simoncelli, es quedava sense puntuar per culpa d'una caiguda. El de Talavera de la Reina s'ha escapat en solitari i ha obtingut un triomf més còmode del que s'esperava després de la polèmica cursa de Mugello. Hiroshi Aoyama ha estat segon i Héctor Barberà, tercer. En el vuitè de litre, Iannone ha estat el guanyador en aprofitar el regal de Simón, amb Terol i Gadea completant el podi.

Tota la ràbia acumulada a Mugello s'ha convertit a Montmeló, tot just un gran premi després, en alegria desbordant. I és que si les males arts de Simoncelli havien apartat Álvaro Bautista de la victòria al GP d'Itàlia, aquest cop ni el pilot de Gilera ha pogut evitar que el de Talavera de la Reina sumés una nova i important victòria. 

Perquè amb el triomf indiscutible d'aquest diumenge, Bautista ha reforçat el seu lideratge en el Mundial de 250 cc. L'espanyol s'ha escapat des del principi i ningú l'ha pogut seguir. Diferents haurien estat les coses si Simoncelli no hagués caigut en els primers compassos de la cursa, però la seva impetuositat l'ha traït i l'ha obligat a abandonar després de tastar l'asfalt.

Això ho han aprofitat Aoyama i Barberà per pujar al podi. El valencià sortia des de la "pole" i semblava que tenia el segon lloc assegurat, però el japonès, que és segon al Mundial, ha arribat des de darrere i l'ha superat en els últims revolts per deixar el pilot de Sito Pons en tercera posició.

Quin error!

Desenllaç vibrant a la cursa dels 125 cc, amb triomf final d'Andrea Iannone. Una victòria inesperada després d'una greu errada de Julián Simón. El pilot de Bancaja Aspar dominava la cursa, però ha comès un error de càlcul. Quan ha creuat la línia per començar l'última volta, Simón pensava que ja havia acabat la carrera. Ha alentit la marxa i Iannone i els pilots que el seguien han aprofitat per avançar-lo. Una pèrdua de posicions que Simón ha intentat recuperar, però en només una volta no ha pogut. L'italià, doncs, ha quedat primer per davant de Nico Terol i Sergio Gadea. Simón finalment ha estat quart i recupera el liderat del Mundial. El millor català ha estat Marc Màrquez, que ha arribat en cinquena posició, mentre que Pol Espargaró, que sortia segon, ha abandonat força aviat per uns problemes a la caixa de canvis.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut