L'expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell
L'expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell (EFE)
Futbol

Rosell podria formar part d'una xarxa que cobrava comissions irregulars de la venda dels drets d'imatge

Rosell, molt vinculat a la selecció del Brasil a través d'algunes de les seves empreses de màrqueting, va explotar durant anys els drets esportius de la selecció brasilera. Els diners suposadament desviats per Rosell ascendirien a 15 milions d'euros, quantitats que després va ocultar a Andorra

Actualitzat

L'expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell ha estat detingut en una operació contra una suposada xarxa de blanqueig de capitals relacionada amb els drets d'imatge del futbol. Rosell ha estat detingut juntament amb la seva dona, Marta Pineda, i tres testaferros en una operació conjunta de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Els investigadors consideren que Sandro Rosell podria formar part d'una xarxa que s'encarregava de cobrar comissions irregulars de la venda dels drets d'imatge de la selecció del Brasil quan Ricardo Teixeira era president de la Confederació Brasilera de Futbol. Els diners suposadament desviats per Rosell ascendirien a 15 milions d'euros, quantitats que després va ocultar a Andorra

Rosell, molt vinculat a la selecció del Brasil a través d'algunes de les seves empreses de màrqueting, va explotar durant anys els drets esportius de la selecció brasilera. En els partits amistosos que s'organitzaven hauria cobrat, segons els investigadors, comissions que desviava a paradisos fiscals. 

Rosell va ser director de màrqueting de Nike el 1999 per gestionar aquesta firma amb la selecció del Brasil. Amb Teixeira va establir molts vincles i fins i tot aquest va tramitar la residència passiva a Andorra per traslladar el seu patrimoni, un país amb qui el Brasil no tenia conveni d'extradició.

La justícia brasilera ja va investigar un partit amistós entre el Brasil i Portugal el 2008, però no va trobar irregularitats tot i que es va concloure que una de les empreses de Rosell havia comès una falta administrativa perquè s'havia gestionat el partit sense els mínims exigits en un contracte i va estimar que les despeses de transport i allotjament dels jugadors eren molt elevades.

L'any 2013, Sandro Rosell va explicar amb detall tots els seus negocis als micròfons d' El Club de la Mitjanit de Catalunya Ràdio.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut