Nico Rosberg en els primers compassos de la cursa (Reuters)
Fórmula 1

Rosberg s'imposa en un vibrant Gran Premi de la Xina i consolida el seu liderat en el Mundial

L'alemany suma el seu tercer triomf en les tres primeres curses i obre forat respecte a Hamilton, que ha entrat setè. Vettel (Ferrari) i Kvyat (Red Bull) han completat el podi

Beatriz GarciaActualitzat
Nico Rosberg, acostumat a viure a l'ombra del seu company, Lewis Hamilton, les dues últimes temporades, no s'esperava un inici de Mundial així: el pilot alemany de Mercedes ha sumat tres victòries en les tres primeres curses, que el mantenen com a líder destacat del Mundial.
 
Rosberg havia fet la "pole position", però s'ha vist sorprès en la sortida per Daniel Ricciardo (Red Bull). Darrere ells, topades múltiples en la lluita per guanyar posicions d'entrada --un toc entre els dos Ferrari que també ha afectat Kvyat i una topada de Hamilton, que sortia últim, amb el Haas de Grosjean-- no han forçat cap abandó, però han embrutat la pista.

Les restes que han quedat sobre l'asfalt han provocat la punxada d'un pneumàtic del líder, Ricciardo, i han obligat a fer entrar el "safety car" dues vegades per netejar la pista. Aquest fet l'ha aprofitat Rosberg per recuperar un liderat que ja no abandonaria fins al final.

Amb el Mercedes de Rosberg inabastable, els més combatius de la cursa han estat Sebastian Vettel (Ferrari) i Daniil Kvyat (Red Bull), premiats, finalment, amb la segona i la tercera places. I la mala qualificació de Hamilton, que ha sortit l'últim, no ha estat gaire penalitzada: l'anglès ha aprofitat una cursa moguda per remuntar posicions i acabar en el setè lloc després d'una vibrant lluita amb dos gats vells com Kimi Räikkönen (Ferrari), cinquè, i Felipe Massa (Williams), sisè.
Anar al contingut