Nico Rosberg
Rosberg, content amb la "pole" que ha aconseguit a Alemanya (Reuters)
Motor

Rosberg respon als atacs de Hamilton i fa la "pole position" en el Gran Premi d'Alemanya

Una clavada de frens del britànic en l'última volta ràpida li ha impedit lluitar pel primer lloc de l'engraellat; Alonso, 13è, i Sainz, penalitzat, sortirà 16è

Actualitzat

Nico Rosberg sortirà des de la primer posició de l'engraellat al Gran Premi d'Alemanya en haver fet el millor temps d'una classificació que ha tingut moments trepidants i molt competits.

Tot i que Rosberg venia de fer uns entrenaments lliures perfectes, havent estat el millor en les tres sessions, Lewis Hamilton ha pres la iniciativa des de la primera tanda dels oficials. El líder del mundial ha deixat enrere el seu company tant en la Q1 com en la Q2, i li ha respost amb contundència quan l'ha obligat a baixar de l'1.15, per primera vegada aquest cap de setmana.

En la tercera sortida, l'alemany s'ha decidit a esprémer el motor del Mercedes i ha superat Hamilton en dues voltes seguides fins que ha aconseguit el millor temps del dia (1.14,363). L'anglès ha tingut un últim intent per recuperar el primer lloc, però se l'ha jugat massa, i una inevitable clavada de frens en un revolt li ha fet perdre les dècimes justes per cedir la "pole".

La segona línia de l'engraellat l'ocuparan els McLaren, amb Daniel Ricciardo (3r) i Max Verstappen (4t), i els seguiran els Mercedes, amb Kimi Räikkönen (5è) i Sebastian Vettel (6è). A continuació, s'han combinat els Williams i els Force India: Nico Hülkenberg, Valtteri Bottas, Sergio Pérez i Felipe Massa han desplaçat els McLaren del lloc de privilegi que havien aconseguit la setmana passada a Hongria.

Sainz, penalitzat amb tres posicions

Jenson Button (12è) i Fernando Alonso (14è) s'han quedat a la Q2, una tanda que s'estaven acostumant a superar. En acabat, l'asturià s'ha queixat que els dos Ferraris l'havien entorpit quan provava de fer la volta ràpida, i, a més, ha perdut una part dels baixos en haver trepitjar un piano amb massa força.

Carlos Sainz tampoc ha passat a la Q3 i el 13è lloc que ha aconseguit no és el que al final li correspondrà. La FIA li ha obert una investigació per haver obstaculitzat Massa i ha decidit penalitzar-lo amb tres llocs. Finalment, doncs, sortirà 16è, la qual cosa beneficia Alonso, que guanya un lloc i serà el 13è.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut