Monza
Monza acull tradicionalment el Gran Premi d'Itàlia de Fórmula 1 (Reuters)
Motor

Rosberg guanya el Gran Premi d'Itàlia i torna a ajustar el Mundial de Fórmula 1

Una mala sortida de Hamilton fa que el seu company a Mercedes s'acosti a només dos punts en la classificació; Alonso, catorzè, ha acabat fent la volta ràpida de la cursa

Actualitzat

Nico Rosberg ha repetit victòria en el Gran Premi d'Itàlia de Fórmula 1 després de l'èxit de l'anterior cita, a Bèlgica. Al contrari del que ha passat en altres ocasions aquesta temporada, Lewis Hamilton, que sortia des de la "pole" després d'haver dominat amb mà de ferro la classificació, ha fet una mala sortida, i l'alemany ha estat prou atent per aprofitar el regal. És la primera victòria de l'alemany a Monza, la 22a de la seva carrera.

Rosberg ha fet forat en les primeres voltes i, partir d'aquí, a sabut pilotar amb prou intel·ligència per administrar l'avantatge fins a l'arribada. Hamilton s'ha vist obligat a remuntar per no perdre gaires punts al final. Un problema de potència en l'arrencada l'ha obligat a veure com els dos Ferraris de Sebastian Vettel i Kimi Räikkönen, més el Williams de Valtteri Bottas, tots tres molt atents, el relegaven a la cinquena posició.

Vettel i Räikkönen han fet una cursa molt competent, però només han pogut resistir el britànic fins al moment en què l'estratègia ha entrat en joc: Hamilton ha fet una aturada menys a "boxes" i, a la llarga, s'ha assegurat el segon lloc. El tetracampió alemany ha ocupat el tercer graó del podi, mentre que el finlandès ha estat quart. Pel que fa a Bottas, ha anat cedit terreny fins que Daniel Ricciardo li ha pres el cinquè lloc. El polèmic Max Verstappen ha estat setè.

L'actuació de Fernando Alonso ha estat la més curiosa de la temporada. Ha fet una sortida excel·lent, tot remuntant quatre posicions i situant-se novè, però les aturades l'han endarrerit. En l'intent de recuperació ha tingut una bonica lluita amb el seu company, Jenson Button, per l'11è lloc, i ha acabat desistint. Tot i això, gràcies a una aturada en el penúltim gir, ha acabat fent la volta ràpida del gran premi, just en l'última. Feia més de tres anys que Alonso no aconseguia una volta ràpida al mundial de Fórmula 1. Ha acabat en la 14a posició, només una per davant de Carlos Sainz, el Toro Rosso del qual només li ha permès mostrar-se competitiu en el primer terç de la cursa.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut