Futbol

Ronaldinho penja oficialment les botes

El germà i representant de l'exblaugrana anuncia una gira de comiat per tancar definitivament la seva carrera

Actualitzat

No juga en cap equip des del 2015, però fins ara no havia anunciat oficialment la seva retirada. Ara sembla que sí. Ronaldinho plega, però ho farà amb una gira de comiat. Així ho ha afirmat el seu germà i representant, Roberto Assís de Moreira.

"S'ha acabat. I mirarem de fer alguna cosa gran, simpàtica, per commemorar-ho. Després del Mundial, possiblement a l'agost, farem diversos tornejos al Brasil, a Europa i a l'Àsia i, per descomptat, ens agradaria jugar un partit amb la selecció brasilera", ha comentat Roberto.  

Ronaldinho Gaúcho, un dels jugadors més talentosos i imaginatius que ha donat el futbol recent, penjarà definitivament les botes als 37 anys després d'una carrera que l'ha portat del Gremio de Porto Alegre al París Saint-Germain, Barça, Milan i, de tornada a Amèrica, Flamengo,  Atlético Mineiro, Querétaro i Fluminense.

La llista de títols guanyats per Ronaldinho és llarga i inclou, entre altres, un Mundial amb el Brasil (2002), una Copa d'Europa amb el Barça (2006) i una Copa Libertadores amb el Mineiro (2013). Però serà especialment recordada la seva etapa al Barça (2003-2008), que va canviar el perfil trist d'un equip que acumulava cinc anys de sequera i li va retornar l'esperit guanyador i l'alegria del "jogo bonito". Ronaldinho va guanyar la Pilota d'Or l'any 2005 com a jugador blaugrana i sota la seva protecció va emergir al primer equip un jove Leo Messi, que sempre ha reconegut el seu deute amb el brasiler.  

L'allau de reaccions no s'ha fet esperar. D'entre els més destacats, dos cracs del futbol brasilers, Neymar i Pelé, a més de Leo Messi.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut