Mundial

Ronaldinho i Benzema són les absències més destacades en les preseleccions mundialistes

Aquest dimarts s'acabava el termini perquè els responsables de les 32 seleccions que jugaran el Mundial de Sud-àfrica fessin oficials les llistes dels 30 jugadors preseleccionats. Hi ha hagut algunes sorpreses, com l'absència del madridista Benzema a la llista francesa, en què sí que hi ha el blaugrana Thierry Henry. Una altra absència notable, tot i que ja s'esperava, és la de Ronaldinho amb el Brasil. Finalment, Totti no jugarà el Mundial amb Itàlia i el seleccionador holandès no ha citat Van Nistelrooy.

Actualitzat
El cicle de Ronaldinho com a jugador de la "canarinha" ha acabat definitivament. Tot i que Dunga havia comptat amb ell durant la fase de classificació, el Gaúcho ha quedat fora de la llista definitiva de 23 jugadors per a Sud-àfrica. D'aquesta manera, perd l'oportunitat de jugar el que hauria estat el seu tercer mundial. També ha quedat fora de la selecció el seu company al Milan, Alexandre Pato. Tampoc hi serà Adriano, el davanter del Flamengo.

Tot i que encara és més sorprenent l'absència de Karim Benzema en la llista que ha facilitat el seleccionador francès Raymond Domenech. El davanter ha pagat cara la suplència al Madrid i en un any ha passat de ser un ídol a Lió a quedar fora de la cita mundialista. La falta de minuts, en canvi, no han perjudicat tant Thierry Henry. Fa uns quants mesos va ser xiulat a Saint Denis, però continua conservant els galons. Potser Domenech tampoc oblida que el seu equip es va classificar gràcies a la mà d'Henry.

No hi ha sorpreses a la llista anglesa, per bé, que Capello hi volia afegir Paul Scholes. Ser-hi o no depenia d'ell, però el jugador, de 35 anys, ha dit que no. A l'equip italià molts seguidors hi trobaran a faltar Francesco Totti. El jugador havia anunciat el seu adéu a la selecció "azzurra" després de guanyar l'últim Mundial, el 2006 a Alemanya, però en els últims mesos se n'havia especulat el retorn. Finalment, Marcello Lippi l'ha descartat. A la relació provisional de 30 noms tampoc hi són Del Piero, de la Juve, Cassano, de la Sampdoria ni Miccoli, del Palerm.

I a Holanda, qui ha quedat fora de la selecció és Ruud van Nistelrooy. Va canviar el Madrid per l'Hamburg per exhaurir totes opcions i anar al Mundial, però l'entrenador Bert van Maarwijk considera que després de les lesions i als 33 anys, el davanter ja no és a temps de recuperar el millor nivell.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut