Motociclisme

Romano Fenati guanya la cursa de Moto3 del GP d'Espanya i el català Àlex Rins queda fora del podi

Victòria de l'italià Romano Fenati, nou líder de la general del mundial, davant de Luis Salom i Sandro Cortese en la cursa de Moto3 del Gran Premi d'Espanya. En una accidentada cursa, el català Àlex Rins ha acabat quart i Mavercik Viñales, sisè, després de remuntar des de la posició 28 per una sortida de pista a la segona volta.

Actualitzat
En una pista mig molla per la pluja, la carrera que obria el GP d'Espanya al Circuit de Jerez ha estat molt accidentada. Les nombroses caigudes dels pilots han provocat molts canvis a la cursa, que s'ha acabat adjudicant amb molta solvència l'italià Romano Fenati, actual campió d'Europa de 125cc.

A la volta 2, Maverick Viñales ha sortit de pista, dins el grup capdavanter, i ha passat a la posició 28. Això ha beneficiat el català Àlex Rins, que sortint de la 'pole' ha aprofitat una altra sortida de pista del portuguès Oliveira per comandar la cursa. El català s'ha escapat, però la sort se li ha girat d'esquena i aquest cop ha estat ell el que, quan faltaven 15 voltes, ha sortit de pista i ha perdut els tres segons d'avantatge que tenia.

Amb Viñales remuntant posicions, una nova sortida de pista d'Àlex Rins 10 voltes abans del final ha deixat Fenati en solitari, que s'ha escapat de manera definitiva. En la lluita per la segona posició, entre Salom, Rins i Cortese, el català ha acabat fora del podi perquè ha perdut empenta a l'última volta del gran premi. Els 'rookies' del Mundial, Fenati i Rins, han acabat demostrant que són el futur relleu de la categoria i que donaran molt espectacle en aquesta temporada. Maverick Viñales ha pogut remuntar fins al sisè lloc i és segon a la classificació del Mundial.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut