Atletisme

Roger Roca i Sandra Ruales s'imposen en la vuitena edició de la Mitja Marató de Terrassa

A Terrassa s'ha celebrat la vuitena edició de la Mitja Marató de la ciutat, que aquest any ha reunit uns 1.500 participants. En la categoria masculina, la victòria ha estat per a l'atleta d'Igualada Roger Roca, amb un temps d'una hora, 5 minuts i 12 segons en el primer cop que competia en aquesta prova. En la femenina, la més ràpida ha estat Sandra Ruales, de l'Equador, amb un registre d'una hora, 16 minuts i 15 segons, amb gairebé un minut d'avantatge respecte a la segona classificada.

Actualitzat

El calendari català de curses de fons ha continuat aquest diumenge amb la disputa de la Mitja Marató de Terrassa, una prova que en només 8 anys s'ha situat entre les més importants de Catalunya. De fet, era la segona puntuable per a la Challenge de Mitges Maratons, creada aquest any per la Diputació de Barcelona, que engloba les proves més destacades de la distància dels 21 quilòmetres i 97 metres.

Uns 1.500 atletes s'han inscrit a la prova, mentre que 450 han optat per córrer una cursa paral·lela de només 5 quilòmetres. Tot plegat ha contribuït a l'èxit de la prova.

Entre els participants hi havia alguns dels millors especialistes catalans. Ben aviat s'ha format el grup capdavanter, però no ha trigat gens a trencar-se, ja que Roger Roca no ha esperat ni 3 quilòmetres per atacar. L'atleta d'Igualada, que actualment defensa els colors de la marca Asics, s'ha autoimposat un ritme al voltant dels 3 minuts i 5 segons per quilòmetre, i ha fet pràcticament tota la cursa en solitari. Roca, que la temporada passada va estar molts mesos parat per culpa d'una lesió al pubis, està ja en plena forma, i ara té l'objectiu de guanyar la Marató de Barcelona d'aquí a sis setmanes.

Darrere d'ell, José Carlos Hernández, Driss Lakouja, Benito Ojeda, Víctor Gonzalo i Juan Herrera s'havien de conformar de lluitar per la segona posició, mentre que Javier Cortés Huete i la resta d'atletes destacats quedaven ja en un tercer nivell.

Al final, Roger Roca s'ha imposat amb una marca d'una hora, 5 minuts i 12 segons, lluny del seu millor registre personal, però una marca notable en un circuit com el de Terrassa, que no és pas dels més ràpids de Catalunya. Roca estava molt feliç per aquesta victòria, sobretot perquè és un indicatiu que la preparació per la marató va per bon camí. Darrere d'ell han entrat José Carlos Hernández, de la Unió Atlètica Terrassa, i Driss Lakouaja, de l'Associació Esportiva Blanc i Blau, que han completat el podi.

En categoria femenina s'ha imposat l'equatoriana Sandra Ruales, per davant de la marroquina establerta al Rosselló Kenza Whabi. La tercera plaça ha estat per a la britànica de Sant Celoni Louise Brown.

En total han aconseguit completar la prova 1.385 atletes, l'últim dels quals ha trigat dues hores i 27 minuts a completar el recorregut.

Anar al contingut