Roger Federer ha igualat el rècord de Martina Navratilova (Reuters)
Tenis

Roger Federer iguala al torneig de Wimbledon un rècord de Martina Navratilova

El tenista suís suma 306 partits guanyats en tornejos de Grand Slam, els mateix nombre de victòries que va aconseguir en la seva carrera Martina Navratilova. En el seu duel de quarts pot trencar l'empat.

Eduard GarciaActualitzat

Roger Federer ha eliminat al nord-americà Steve Johnson per 6-2, 6-3 i 7-5. Mai s'havien enfrontat entre ells i Federer ha necessitat 97 minuts per sumar la seva victòria número 306 en un Grand Slam, amb la que empata amb Martina Navratilova que tenia el rècord fins avui.
Federer no ha perdut cap set en els quatre partits que ha disputat en aquesta edició de Wimbledon. El suís haurà de creuar raquetes contra Marin Cilic en els quarts de final.

El croat s'ha classificat quan, després de guanyar dos sets (6-5 i 6-1), el seu rival Kei Nishikori s'ha retirat amb molèsties a les costelles. El francès Richard Gasquet també ha abandonat, en el seu cas per problemes lumbars, regalant la classificació als quarts al seu compatriota Jo-Wilfried Tsonga. El seu següent rival serà el número 2 del món Andy Murray, que ha derrotat l'australià Nick Kyrgios.

El nord-americà Sam Querrey, que va eliminar Novak Djokovic a la tercera ronda, s'ha classificat pels quarts de final després de guanyar a Nicolas Mahut per 6-4, 7-6 i 6-4. Seran els primers quarts de final d'un Grand Slam que disputi Querrey i, en ells, jugarà contra Milos Raonic. El canadenc ha eliminat David Goffin després de començar perdent els dos primers sets.

En un partit a cinc sets i amb un final disputat Lucas Pouille ha donat la sorpresa davant  Bernard Tomic. Pouille ha guanyat el primer set 4-6 però ha vist com Tomic s'enduia els dos següents 6-4 i 6-3. El francès ha aconseguit el quart set per 6-4, forçant el cinqué que ha acabat guanyant per 10-8. Pouille jugarà contra el txecTomás Berdych que va eliminar Jirí Veselý per 4-6, 6-3, 7-6, 6-7 i 6-3.

Els quarts femenins

Carla Suárez s'ha acomiadat de Wimbledon després de caure eliminada davant de Venus Williams (6-7, 4-6). L'espanyola ha guanyat els tres primers jocs i ha arribat a col·locar-se un 5-4 favorable, però la nord-americana ha aconseguit empatar i ha guanyat el tie break del primer set. El segon set ha tornat a començar bé per l'espanyola que s'ha adjudicat el primer joc però Venus ha reaccionat de pressa sumant tres jocs seguits al seu marcador. La gran de les Williams passa de ronda i s'enfrontarà en quarts a Jaroslava Shvedova, que ha derrotat a la txeca Lucie Safárová per 6-2 i 6-4.

L'altra Williams, Serena, ha superat a la rusa Svetlana Kuznetsova per 7-5 i 6-0 en només 76 minuts arribant als quarts de finals de Wimbledon per dotzena vegada a la seva carrera. La número 1 del rànquing WTA fa un any que no guanya Grand Slam, des que va alçar el trofeu de Wimbledon superant Garbiñe Muguruza a la final. La menor de les Williams jugarà els quarts de final contra Anastasia Pavlyuchenkova. La russa s'ha desfet de Coco Vandeweghe guanyant els dos sets per 6-3.

L'eslovaca Dominika Cibulkova també ha passat a quarts de final després d'eliminar Agniezka Radwanska per 6-3, 5-7 i 9-7. L'eslovaca jugarà contra la russa Elena Vesnina. El quart de final restant el disputaran la romanesa Simona Halep i l'alemanya Angelique Kerber.