Roger Federer celebra el torneig de Wimbledon (EFE)
Tenis

Roger Federer continua fent història i s'apunta el vuitè torneig de Wimbledon (6-3, 6-1 i 6-4)

Amb la seva victòria, Federer, de 35 anys i 342 dies, es converteix en el jugador més veterà a la història a guanyar Wimbledon i en el que més vegades l'ha guanyat

Actualitzat

El tenista suís Roger Federer ha batut en només tres sets el croat Marin Cilic per a coronar-se rei de Wimbledon per vuitena vegada a la seva carrera. Amb aquesta victòria, el suís s'ha convertit en el jugador que més vegades ha guanyat aquest Grand Slam i en el més veterà en aconseguir-ho. Federer ha guanyat Cilic per 6-3, 6-1 i 6-4, en una hora i 41 minuts.

Un "ace" final ha fet que Federer guanyés el dinovè Grand Slam de la seva història i ha trencat també la igualtat que mantenia a Wimbledon amb el britànic William Renshaw i el nord-americà Pete Sampras, ja en l'Era 'Open', amb set.

Cilic, campió de l'Open dels EUA el 2014, s'ha vist perjudicat per una lesió a la planta del peu esquerre, i molt tocat a trencat a plorar desconsoladament al final del tercer joc del segon set (3-0). Semblava que anava a retirar-se, però, davant de la sorpresa de tothom, ha tornat a saltar a la central, després d'una gran ovació del públic. 

El suís va conquerir el seu segon Grand Slam d'aquest any, després de vèncer el manacorí Rafael Nadal a la final de l'Open d'Austràlia al gener. Federer ja porta 5 títols aquesta temporada: Melbourne, els Masters 1.000 d'Indian Wells i Miami, el seu novè Halle i aquest Wimbledon. En total, 93 en la seva carrera.

Amb la seva victòria, Federer, de 35 anys i 342 dies, es converteix en el jugador més veterà a la història que guanya a Wimbledon. El suís recuperarà aquest dilluns la tercera posició en la llista mundial, per primera vegada des d'agost de 2016, i se situarà darrere del britànic Andy Murray i de Nadal.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut