Ciclisme

Roberto Bou s'exhibeix en la tercera etapa i és el nou líder de la Titan Desert

El "biker" català ha sumat un triomf amb més de 15 minuts d'avantatge respecte a Josep Betalú i Oriol Colomé i ha desbancat del liderat José Luis Gómez Miranda. En categoria femenina, nou cop d'autoritat d'Anna Ramírez

Actualitzat

Roberto Bou ha fet una exhibició a Merzouga (Marroc), en la tercera etapa de la Titan Desert, i s'ha situat com a nou líder de la classificació general. El "biker" català ha llançat un atac a 100 quilòmetres de la meta i ha sumat el triomf amb més de 15 minuts d'avantatge sobre els seus perseguidors, Josep Betalú i Oriol Colomé.  

La singularitat d'aquesta tercera etapa de navegació és els 25 quilòmetres que els participants han hagut de recórrer sense cap tipus de senyalització, de manera que la destresa amb el GPS resultava fonamental.

Bou, de 24 anys i pertanyent a l'equip Tomàs Bellès Cannondale by Gaes, s'ha escapat a l'inici de l'etapa especial i ha aprofitat la seva orientació per trobar la ruta perfecta entre les dunes d'Erg Chebbi i les pistes alternatives que ha ofert el recorregut. Amb aquesta victòria, Bou té un avantatge de més de sis minuts sobre Josep Betalú i suma la bonificació de noranta segons per ser el millor navegador. José Luis Gómez Miranda, vencedor de les dues primeres etapes, ha perdut el liderat en arribar a meta a més de 20 minuts de Roberto Bou.

Cop d'autoritat d'Anna Ramírez

En la categoria femenina, la també catalana Anna Ramírez, vencedora d'aquesta prova el 2015, ha donat un cop d'autoritat i, guiada a la perfecció pel ciclista colombià Diego Tamayo, que en la segona jornada es va quedar sense opcions a la general, ha superat amb claredat les seves dues grans contrincants, Olga Echenique i Ramona Gabriel, a les quals ha avantatjat en més de 48 minuts.  

La quarta jornada suposarà l'inici de l'etapa marató, en què els ciclistes no podran comptar amb cap tipus d'assistència, ni mecànica ni de fisioteràpia, i a més han de dormir en una haima comuna en el campament de Fezzou, després de 104 quilòmetres de recorregut.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut