Robert Martínez celebra el triomf contra Grècia (Reuters)
Futbol

Robert Martínez converteix Bèlgica en la primera selecció europea classificada per al Mundial 2018

El blaugrana Thomas Vermaelen va reaparèixer disputant els 90 minuts contra Grècia

RedaccióActualitzat

Grècia no va posar les coses fàcils a Robert Martínez, però no va poder impedir que Bèlgica sigui la primera selecció europea classificada per al Mundial que es disputarà a Rússia el 2018. Els "diables vermells" van derrotar els grecs a domicili per un ajustat 1-2 que es va decidir en 4 minuts bojos.

En un partit en què Vermaelen va reaparèixer i va disputar els 90 minuts, Vertonghen va avançar els de Robert Martínez en el minut 70, però, en el 73, Zeca va empatar. L'alegria grega va durar poc, perquè, un minut després, Lukaku va tornar a avançar Bèlgica, que va mantenir el resultat fins al final.

A Robert Martínez el van fitxar ara fa poc més d'un any, per substituir Marc Wilmots, i el primer objectiu l'ha aconseguit en aquests 365 dies.
Bèlgica ha guanyat 7 dels 8 partits que ha disputat del grup H de classificació per al Mundial, i el vuitè l'ha empatat, és a dir, no ha perdut cap partit. Només Suïssa (a Europa), amb 24 punts, supera Bèlgica, que en té 22. La segona del grup és Bòsnia i Hercegovina, amb 14. La resta dels components del grup són Grècia, Xipre, Estònia i Gibraltar.

Així, doncs, quan falten dos partits, Bèlgica ja s'ha assegurat la primera plaça del grup H, mentre que Bòsnia, Grècia i Xipre encara aspiren a entrar en la repesca quedant segones. A banda dels de Bob Martínez, Rússia, el Brasil, l'Iran, el Japó i Mèxic ja tenen el bitllet per al Mundial 2018.

Anar al contingut