metro olímpic
Diverses autoritats brasileres visiten el nou metro olímpic durant l'acte d'inauguració (Reuters)
Jocs Olímpics

Rio de Janeiro presenta el metro olímpic sis dies abans de la inauguració dels Jocs

La nova línia de transport és l'última gran infraestructura que quedava per acabar i no s'obrirà al públic general fins al final dels Jocs Paralímpics

Actualitzat

Quan falta menys d'una setmana perquè comencin els Jocs Olímpics, l'Ajuntament de Rio de Janeiro, amb la presència del president interí del Brasil, Michel Temer, ha inaugurat la línia de metro que uneix el barrri d'Ipanema amb el de Barra, que és on hi ha la vila i el parc olímpics. Amb un cost de tres mil milions d'euros, és l'última gran infraestructura olímpica que quedava per finalitzar, i una de les més estratègiques, tenint en compte el trànsit de persones que genera un esdeveniment de tanta magnitud.

El nou metro, però, comporta un "petit" problema. No s'obrirà al públic, encara, com s'havia promès en la presentació del projecte, sinó que serà d'ús exclusiu per a atletes i la resta de membres de la delegació, així com per als aficionats amb entrada per a algun dels esdeveniments. No s'obrirà a la ciutadania en general fins després dels Jocs Paralímpics. És a dir, fins al 19 de setembre.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut