Ricky Rubio
Ricky Rubio, amb 15 punts, ha provocat el col·lapse final de Turquia (EFE)

Ricky Rubio desmunta Turquia en deu minuts i assegura a Espanya els quarts de final de l'Eurobasket (73-56)

En un partit tens i d'exigència física, l'equip de Scariolo ha anat sempre al capdavant en el marcador gràcies a la regularitat dels germans Gasol i de Sergio Rodríguez

La selecció espanyola de bàsquet s'ha classificat per als quarts de final de l'Eurobasket 2017 després de vèncer Turquia (73-56) en un partit molt tens, jugat en el Sinan Erdem Arena d'Istambul, que el públic local ha convertit en una olla a pressió.

Tot i que els homes de Sergio Scariolo han tingut problemes en diverses fases del partit i han hagut de patir un Furkman Korkmaz immens (20 punts), han jugat els 40 minuts amb avantatge en el marcador des que Ricky Rubio ha inaugurat el marcador amb un triple en els primers segons.

El primer quart ha estat còmode per a Espanya (19-10), i en el segon s'ha pogut limitar a administrar la renda (33-25, al descans).

Ha estat després de la represa quan els turcs s'han acostat, proposant un joc cada vegada més físic i aprofitant l'aparició de Cedi Osman (8), que ha aparegut amb un triple per acompanyar Korkmaz, que fins al moment es trobava absolutament sol en el capítol anotador. Turquia s'ha acostat a quatre punts (37-33).

Això ha provocat la reacció espanyola definitiva. Sergio Rodríguez (11) ha reflotat el seu equip amb jugades individuals aïllades i sobretot, amb un triple en l'últim segon del període (49-43).

On no arribava el base, s'hi han posat els germans Pau (11) i Marc Gasol (10), amb un degoteig d'intervencions efectives per mantenir els homes alts turcs a ratlla i, de passada, l'estabilitat de l'avantatge.

En els últims deu minuts, però, ha estat Rubio qui ha tret tot el geni i ha decidit. Un triple i dos tirs lliures del català han tornat la diferència per sobre dels 10 punts (61-50) i, a partir d'aquí ha dirigit un festival de bàsquet que ha desmuntat la selecció otomana. El del Masnou ha fet 12 punts en aquest últim tram i ha estat la causa que s'arribés a un marcador més ampli del que l'anterior mitja hora de joc havia fet imaginar.

Espanya s'enfrontarà ara en els quarts de final a Alemanya, que s'ha desfet de França de per 84-81. Els emparellaments de la pròxima ronda queden així: