Bàsquet

Ricky Rubio confirma que jugarà l'Eurobasket d'Eslovènia amb la selecció espanyola

El base dels Minnesota Timberwolves ha confirmat que disputarà amb la selecció espanyola el pròxim Eurobasket, que se celebrarà del 4 al 22 de setembre a Eslovènia. "Li vaig dir a Juan Antonio Orenga, nou seleccionador de l'equip espanyol, que si no tenia cap problema amb el genoll, el meu 'sí' a jugar l'Eurobasket seria del 100 per cent. I em trobo bé, així que si em truca, estaré disponible", ha avançat.

Actualitzat
El base dels Minnesota Timberwolves Ricky Rubio ha confirmat avui que disputarà amb la selecció espanyola el pròxim Eurobasket, que se celebrarà del 4 al 22 de setembre a Eslovènia. "Li vaig dir a Juan Antonio Orenga, nou seleccionador de l'equip espanyol, que si no tenia cap problema amb el genoll, el meu 'sí' a jugar l'Eurobasket seria del cent per cent. I em trobo bé, així que si em truca, estaré disponible", ha avançat.

Rubio ha presentat a Barcelona la cinquena edició del campus d'estiu que porta el seu nom. Fa un any, per aquestes mateixes dates, feia el mateix, encara recuperant-se de la greu lesió al genoll esquerre que li va impedir disputar els Jocs Olímpics de Londres 2012.

Un any després, la lesió sembla totalment oblidada: "És per estar content, perquè no sabia a quin nivell podria tornar. El primer mes de competició el vaig passar bastant malament, em molestava el genoll i no em sentia còmode. Però després d'això crec que vaig jugar 52 partits seguits sense dolor. Aquest era l'objectiu i l'he complert".

Menys en el salt -"mai he saltat gaire, però encara no salto com ho feia abans", ha reconegut-, la resta del seu joc, "com la velocitat o el desplaçament defensiu", torna a estar al mateix nivell que abans de la lesió. El fet d'haver estat el segon jugador amb més recuperacions aquesta temporada a l'NBA li serveix a més de "motivació extra" per afrontar la pròxima campanya, en què vol fer "un salt de qualitat" en el seu joc.

"Vull treballar més físicament per arribar a final de temporada més fresc i també millorar en el tir, no tant els percentatges sinó més en la selecció del moment", ha apuntat Ricky, que assegura, als seus 22 anys, que "encara queda molt del nen que va debutar amb la Penya amb catorze", sobretot, perquè segueix jugant" amb la mateixa il·lusió "que aleshores.

L'objectiu de Rubio per a la temporada vinent és poder classificar-se amb els Timberwolves per als "play-off". Aquesta campanya, les lesions, especialment les de l'ala pivot Kevin Love, han frustrat aquesta possibilitat. L'internacional espanyol té clar que sense Love, el jugador franquícia dels de Minneapolis i que només ha pogut disputar 17 partits durant el curs, els objectius esportius no poden ser gaire ambiciosos. "Esperem que les lesions el respectin, perquè és l'estrella de l'equip i les nostres opcions de "play-off" passen per ell", ha reconegut Ricky Rubio, per a qui també és important la renovació del pivot montenegrí Nikola Pekovic i el fitxatge "d'un ràfec tirador" per reforçar el perímetre.

Aquesta primavera, però, Ricky s'haurà de conformar de veure les eliminatòries al títol de l'NBA per televisió, i creu que en aquesta lluita per aconseguir l'anell poden ser-hi els Grizzlies del seu amic Marc Gasol. "Crec que Memphis té moltes possibilitats de passar a la final i, a l'altra conferència, Miami, tot i haver perdut el primer partit contra Chicago, és el principal favorit, ja que té el segon millor jugador de tots els temps", en clara referència a Lebron James.

En la presentació del campus de l'any passat, va pronosticar que Pau Gasol no deixaria els Lakers, però aquest any ja no ho té tan clar: "És molt difícil desfer-se de Pau, però el que ve serà el seu últim any i és una interessant moneda de canvi. Encara que, si jo fos els Lakers, per desfer-me de Pau haurien de donar-me un estrella consagrada a canvi".

La seva aposta per la Final Four
Preguntat, finalment, per la Final a Quatre de l'Eurolliga, Rubio ha admès que el Reial Madrid és "favorit" davant un Barcelona Regal minvat d'efectius. No obstant, el català ha advertit que el seu exequip arriba "més preparat que ningú" i pletòric de moral després de disputar una eliminatòria a cinc partits en què va derrotar el Panathinaikos.

A més, ha opinat que el Barça compta amb un factor que podria desequilibrar la balança. "Ells tenen Navarro, que pot estar malament, lesionat, amb dolor o portar tres mesos sense jugar, i tornar, sortir a la pista i ficar-te 25 o 30 punts perfectament", ha sentenciat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut