Ricky Rubio, amb 20 punts, lidera Espanya en la victòria dels júniors davant Alemanya (56-82)

La selecció espanyola júnior s'ha refet de la derrota patida contra Sèrbia en la primera fase de l'Europeu i en la represa del campionat s'ha desfet d'Alemanya per un còmode 56-82. De la mà de Ricky Rubio, els homes de Luis Guil han superat el rival més assequible d'aquesta segona fase, i gràcies a la victòria mantenen les seves opcions per passar a semifinals. El jugador de la Penya ha acabat amb 20 punts com a màxim anotador del partit.

Alemanya era el rival ideal perquè Espanya es refés de la derrota davant Sèrbia, ja que els teutons no havien sumat cap victòria en la primera fase. A l'hora de la veritat, la pèssima estadística dels alemanys s'ha mantingut, ja que no han pogut fer res per superar el bon joc dels espanyols.

Malgrat començar el partit amb certa precipitació i nervis, Espanya ha començat a rodar quan Rubio i Pablo Aguilar, amb diversos triples cada un, han posat els primers avantatges en el marcador (17-19). Una diferència que ha augmentat gràcies a un parcial de 0-5 a l'inici del segon quart. En aquest període cal destacar l'aportació des de la banqueta del jove aler-pivot del Valladolid, Sergio de la Fuente, que ha participat decisivament perquè Espanya continués per davant en el marcador al final de la primera part (35-42).

A la represa, la superioritat espanyola s'ha fet més evident veient la clara superioritat en el joc interior dels homes de Luis Guil i, evidentment, gràcies a l'aportació ofensiva de Rubio i Aguilar. Un parcial de 0 a 13 ha deixat els alemanys sense reacció i el partit, del tot sentenciat.

El darrer quart ha estat un pur tràmit ja que Espanya ha mantingut la intensitat fins arribar a tenir un avantatge de 30 punts que, al final, s'han quedat en 26 i amb el resultat final aturat en un claríssim 56-82.

Amb aquesta victòria Espanya continua amb opcions de classificar-se per a les semifinals a l'espera dels resultats de Sèrbia i Lituània. Precisament serà contra aquests últims en el partit de dimecres on Espanya haurà de demostrar la seva vàlua si pretén optar a medalla en aquest Europeu celebrat a Madrid.