Richie Porte (Foto: @dauphine)
Richie Porte (Foto: @dauphine)
Ciclisme

Richie Porte aprofita l'arribada de la muntanya per aconseguir el liderat de la Dauphiné

En la primera etapa de muntanya, la classificació de la Dauphiné ha variat totalment

Actualitzat

Amb l'arribada de la muntanya, en la sisena etapa, els favorits s'han apropiat dels primers llocs de la classificació de la Dauphiné. El danès jakob Fuglsang (Astana), subcampió olímpic en ruta, ha estat el guanyador del dia, mentre que el segon a la meta de La-Motte-Servolex, l'australià Richie Porte (BMC), és el nou líder.

El recorregut de 147,5 quilòmetres d'aquest divendres entre Le Parc des Oiseaux Villars-les-Dombes i La-Motte-Servolex tenia un port de categoria especial, el Mont du Chat, amb el cim a 15 quilòmetres del final. Ha estat en aquesta ascensió on Alberto Contador (Trek-Segafredo) ha perdut contacte amb la resta de favorits. Fuglsang s'ha imposat a l'esprint a Porte, al britànic Chris Froome (Sky) i a l'italià Fabio Aru (Astana). A 50 segons han arribat Alejandro Valverde (Movistar), el francès Romain Bardet (AG2R) i l'irlandès Dan Martin (Quick-Step). Contador ha entrat a 1 minut i 6 segons del guanyador de l'etapa.

Porte és el nou líder de la general, amb 39 segons d'avantatge respecte a Froome, 1,15 respecte a Fuglsang, 1,20 sobre Valverde i 1:24 sobre Aru. Valverde és sisè a 1:47. L'australià haurà de defensar el liderat en les dues etapes amb final en alt que queden, la primera dissabte amb la meta a l'Alpe d'Huez i la segona diumenge amb la meta a Plateau-de-Solaison.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut