El president de la Federació Espanyola de Piragüisme, Juan José Román Mangas, acompanyat de Jaume Torramadé, alcalde de Salt, i de Llàtzer Sibis, alcalde de Sort.
Piragüisme

Reunió del Comitè Organitzador de les Copes del Món de piragüisme de Salt i Sort

A la localitat de Sort s'ha reunit el Comitè Organitzador de la Copa del Mon d'estil lliure, que es disputarà aquest pròxim juliol als camps de regates del riu Ter i de la Noguera Pallaresa. L'acte l'ha presidit el president de la Federació Espanyola de Piragüisme, Juan José Román Mangas, acompanyat de Jaume Torramadé, alcalde de Salt, i de Llàtzer Sibis, alcalde de Sort.

Actualitzat

A la localitat de Sort s'ha reunit el Comitè Organitzador de la Copa del Mon d'estil lliure, que es disputarà aquest juliol als camps de regates del riu Ter i de la Noguera Pallaresa. L'acte l'han presidit el president de la Federació Espanyola de Piragüisme, Juan José Román Mangas, acompanyat de Jaume Torramadé, alcalde de Salt, i de Llàtzer Sibis, alcalde de Sort.

Les dues proves catalanes pertanyen al circuit de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF), que aquesta temporada consta de tres seus, juntament amb un altra de francesa, Millau. Les tres proves són independents, però puntuen per a una classificació final absoluta. Les competicions es fan de manera continuada en el temps i en un radi no superior als 300 quilòmetres, per facilitar el desplaçament per carretera dels palistes i abaratir els costos de competició dels equips.   

Calendari ICF World Cup Freestyle 2014

I Millau (França), del 25 al 29 de juny

II Salt (Gironès), del 30 de juny al 6 de juliol

III Sort (Pallars Sobirà), del 7 al 13 de juliol

Què és la modalitat de caiac freestyle?

El caiac de freestyle o estil lliure es pot practicar tant en instal·lacions artificials, especialment habilitades per a la pràctica del piragüisme, com en el medi natural, aprofitant els moviments d'aigua generats per la mateixa topografia del llit del riu. L'objectiu dels palistes és aconseguir el màxim nombre de figures o trucs aprofitant la força de l'aigua generada per un ressalt hidràulic, ja sigui una onada estacionària o rull, durant un temps màxim de 45 segons, que són puntuades per un jurat format per tres jutges. A diferència de les altres especialitats del piragüisme d'aigües braves, l'espai del camp de regates és molt reduït, perquè els esportistes únicament evolucionen sobre el rull.

La plasticitat de les maniobres acrobàtiques i els moviments dels palistes fan d'aquesta modalitat una de les més espectaculars del piragüisme. La competició es fa amb rem de pala senzilla (canoa, CI i OCI) o de pala doble (caiac, K1) i es practica en les modalitats de K1, CI (canoa tancada), 0C1 (canoa oberta) i squirt, que és un model de piragua en què s'ha minimitzat l'espai i només hi ha lloc per a les cames.

Anar al contingut