Fórmula 1

Renault es presenta oficialment amb Fernando Alonso com a líder indiscutible

Quan falta un mes i mig perquè comenci el Mundial, Renault ha presentat oficialment l'equip que competirà amb Fernando Alonso al capdavant per recuperar la glòria dels anys passats. El fitxatge del bicampió ha estat seguit amb moltíssima expectació perquè es creu que l'arribada de l'espanyol servirà perquè l'escuderia francesa rellanci amb ambició la seva lluita en la Fórmula 1. De moment, encara és aviat per saber si els nous R28 estaran a l'altura dels Ferrari i els McLaren. El que és segur és que Alonso no donarà el braç a tòrcer.

Actualitzat

Si hi ha un cap de files, un líder, un referent, aquest és Fernando Alonso. A Renault no hi ha discussió possible i així s'ha pogut veure avui a París, on l'escuderia francesa s'ha presentat oficialment. L'expectació ha estat altíssima i és que tothom sap a bastament les qualitats de l'espanyol al volant d'un monoplaça. Potser els nous R28 encara estan lluny dels Ferrari i els McLaren, però és innegable la qualitat i la capacitat per millorar la competició dels Renault.

Els monoplaces dirigits per Flavio Briatore es van mostrar molt poc fiables durant la temporada passada i confien que l'arribada d'Alonso els retorni als llocs més alts del Mundial. De moment, l'únic que es pot veure són les sensibles modificacions dels R28 respecte als cotxes de l'any anterior i, com s'ha sabut aquest dijous després d'uns entrenaments privats en secret de Renault a Tarragona, la feina ara està a millorar l'aerodinàmica i l'adherència dels Renault.

L'objectiu immediat és arribar al cap de setmana del 14 al 16 de març en les millors condicions, perquè serà a Melbourne quan es doni el tret de sortida del Mundial. Serà aleshores quan de veritat es dirimeixin les diferències entre els Renault i els de moment inabastables Ferrari i McLaren.

De moment, Renault i la resta d'equips tindran una nova sessió de proves a Montmeló i aquest cop els resultats ja s'hauran de començar a tenir en compte.

Anar al contingut