Cristiano Ronaldo es lamenta durant el derbi contra l'Atlètic (EFE)
Cristiano Ronaldo es lamenta durant el derbi contra l'Atlètic (EFE)
Futbol

Reial Madrid i Atlètic de Madrid necessitarien una remuntada de rècord per guanyar la Lliga 2017-2018

Tots dos equips es troben a 10 punts del líder, el FC Barcelona, quan s'han disputat 12 jornades de Lliga. Mai un equip ha estat capaç de remuntar 10 punts al líder i proclamar-se campió

Actualitzat

La història de la Lliga diu que ara mateix Reial Madrid i Atlètic de Madrid queden descartats per al títol de Lliga. Així ho reflecteixen les estadístiques: mai fins ara cap equip ha estat capaç de remuntar 10 punts al líder i proclamar-se campió.

Sí que s'han remuntat 9 punts. Va ser en la temporada 1998-1999, i ho va fer el Barça de Louis Van Gaal. Els blaugranes van guanyar la Lliga després de retallar-li 9 punts al Mallorca d'Héctor Cúper. És la remuntada més gran de punts que hi ha hagut fins ara.

De remuntades exitoses, una altra més a tenir en compte: la dels 8 punts que li va retallar el València al Reial Madrid la temporada 2003-2004, quan els valencianistes van ser campions de Lliga. Són els dos rècords des que les victòries valen 3 punts. Hi han hagut remuntades de molts més punts, però han estat inútils perquè no han culminat amb un títol de Lliga.

La mateixa temporada 2003-2004, amb l'arribada d'Edgar Davids al mercat d'hivern, el Barça va remuntar 18 punts al líder, que era el Reial Madrid. Els blaugrana van acabar segons i el Madrid quart en una Lliga que va acabar guanyant el València, que en va tenir prou de remuntar-ne 8.

Fa dues temporades, quan Zidane va aterrar a la banqueta del Madrid, l'equip va arribar a estar 12 punts al darrere del Barça. En va recuperar 11. El campió va ser el Barça, amb tot just un punt més que els blancs.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut