Esports

Recull de llibres esportius per Sant Jordi

Aquest Sant Jordi podrem gaudir d'una bona oferta de llibres que tracten temes molt diversos però tots relacionats amb l'esport. A tots els racons de Catalunya trobareu moltes novetats en literatura esportiva.

Actualitzat

Llibres sobre el Barça

Títol: "Errors en blau i negre"

Autor:  Adrià Soldevila i Abraham Giraldés

Esport: Futbol

Editorial: L Arca

Pàgines: 320

Resum: Es repassen algunes errades històriques del FC Barcelona, com el fitxatge de Romerito o la marxa de jugadors com Schuster, Figo o Ibrahimovic.

També altres llibres com

"Confessions d'un culer defectuós"

 

"Nunca recordaré haber muerto", de l'exjugador del Barça Julio Alberto.

"100 gols que han fet del Barça més que un club", de Pepe Reina.

 

Llibres sobre l'Espanyol

Títol: "En Nicolau blanc-i-blau"

Autor:  Georgina Esteva

Esport: Futbol

Editorial: Gregal

Pàgines: 104

Resum: El llibre narra la història d'en Nicolau, un nen apassionat del futbol. El seu gran somni és jugar, algun dia, al primer equip de l'Espanyol i esdevenir així un jugador professional. Però això encara li queda ben lluny i, mentrestant, s'entrena i juga amb l'equip base amb il·lusió. En Nicolau no només jugarà a futbol, sinó que viurà una sèrie d'aventures inesperades i farà, també, un nou amic: en Quitu. Vols saber qui és en Quitu? Doncs, apa, no esperis més, obre el llibre i comença a llegir! De passada, aprendràs la història del club i descobriràs els valors de ser periquito.

 

Títol: "Glòria als herois"

Autor:  Enrique Iglesias Martínez-Soria

Esport: Futbol

Editorial: Ara Llibres

Pàgines: 360

Resum: Tamudo, Jarque, Zamora, Pochettino, Arcas, Solsona, Marañón, Lauridsen, N'Kono... Homes i herois, jugadors i ídols. 98 són els jugadors mítics de l'Espanyol que donaran nom a les portes de l'estadi de Cornellà-el Prat. Un decisió simbòlica, una tria sentimental de l'afició.Un emocionant retrat d'aquests 98 jugadors inoblidables del club. Perfils apassionants que recullen anècdotes fins ara desconegudes, records inesborrables, victòries agòniques, remuntades impossibles, eufòria, triomfs i també llàgrimes. 98 capítols que són història viva del sentiment blanc-i-blau. Un sentit homenatge als jugadors que constitueixen el llegat esplendorós de l'Espanyol, pilars sobre els quals se sosté el present del club i, des d'avui, també les portes d'entrada als somnis del futur.

També hi ha novetats en llibres que no són ni del Barça ni de l'Espanyol, com és el cas de "L'últim defensa", que està relacionat amb l'Eurocopa de futbol. També tenim "Blau al firmament", d'Andreu Ratés, sobre la història del Lleida i els seus jugadors.

Un llibre de bàsquet del periodista que fa les transmissions a Esport3 de bàsquet:

Títol: "Apostoflant!: Crònica d'una vida dedicada al periodisme"

Autor:  Jordi Robirosa

Esport: Bàsquet

Editorial: DQ

Pàgines: 207

Resum: El llibre, amb presentació d'Òscar Dalmau i pròleg d'Antoni Daimiel, és la crònica d'una vida dedicada al periodisme, amb més de 35 anys en la professió i més de 2.000 transmissions.

Una altra novetat en l'àmbit del bàsquet és "Historia del baloncesto en España", de Carles Jiménez.  El llibre repassa el bàsquet des dels seus orígens i la història d'aquest esport en l'àmbit nacional, a través de més de 100 anys i més de 250 testimonis.

Pel que fa a les curses o el "running" també trobem el llibre:

Títol: "100 curses que has de fer una alguna vegada a la vida"

Autor:  Sebas Guim

Esport: Atletisme

Editorial: Cossetània

Pàgines: 216

Resum: Aquest llibre ofereix un ampli ventall de curses de diferents tipus i distàncies, i sobre diferents superfícies. Des de les curses populars per carretera o muntanya, fins a aquelles que es disputen sota el nivell del mar, en illes, envoltades de muntanyes, damunt de llacs glaçats o sobre deserts de dunes... o d'altres que permeten gaudir de l'aurora boreal.

"Converses de neu" és el nou llibre d'Antoni Real:

Títol: "Converses de neu"

Autor:  Antoni Real

Esport: Esquí

Editorial: Cossetània

Pàgines: 192

Resum: Televisió de Catalunya celebra els trenta anys de "Temps de neu" amb l'edició d'aquest llibre. Converses tranquil·les, pausades, sense pressa, sense rellotge. Converses de neu, a la vora del foc, envoltades d'hivern. Els convidats d'Antoni Real són amics del programa i uns autèntics apassionats dels esports d'hivern, de la muntanya i de la natura.

Un altre llibre relacionat amb córrer és el de Rafael Bago, "Corre, vola, viu". Miquel Pucurull ha escrit "Mai no és massa tard", on recomana córrer encara que un sigui vell. L'últim d'aquesta secció és "A pulso", de Javier Gómez Noya.

Anar al contingut