Olimpisme

Recta final per a les ciutats candidates a organitzar els Jocs Olímpics del 2016

Les ciutats candidates a organitzar els jocs del 2016 tenen 8 dies per convèncer els membres de l'assemblea del Comitè Olímpic Internacional, que el 2 d'octubre decidiran la seu. L'activitat és frenètica a les candidatures. La de Madrid ha anunciat la presència del rei Joan Carles en la delegació que anirà a Copenhaguen. Barack Obama també aposta fort per Chicago.

Actualitzat
Madrid va aprofitar les celebracions pel títol europeu de bàsquet de la selecció espanyola per seguir promocionant la seva candidatura olímpica. El comitè madrileny treballa perquè esportistes de la talla de Pau Gasol i Rafael Nadal estiguin presents a Copenhaguen, on s'anunciarà el nom de la ciutat que organitzarà els Jocs Olímpics del 2016. Fins i tot el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha escrit una carta als Lakers perquè el pivot de Sant Boi pugui incorporar-se més tard al seu equip per ser a la capital danesa.

Chicago apel·la al factor Obama

També està jugant fort les seves cartes la candidatura de Chicago, que confia en l'efecte Obama, el seu ciutadà més mediàtic. El president nord-americà ha enviat una carta als membres del COI per recordar-los les excel·lències de la seva ciutat, que també difon Michael Jordan en un vídeo promocional.

Tòquio i Rio juguen les seves cartes

Tòquio, que molts donen com a favorita, ha organitzat una desfilada on no han faltat la banda de música, esportistes i alguns dels personatges de ficció més famosos, com els Power Rangers o Mazinger Z. Més relaxats semblen estar a Rio de Janeiro, on aprofiten el bon temps. El Parlament brasiler va aprovar una llei que autoritza l'Estat a destinar més recursos per cobrir un eventual dèficit del comitè organitzador.
Anar al contingut