França

Rasmussen, expulsat pel seu equip d'un Tour que no surt de l'escàndol

El Tour de França no deixa de sorprendre. Ahir a la nit va saltar la notícia inesperada de l'exclusió del líder de la prova, el danès Michael Rasmussen. El fins ara mallot groc no prendrà la sortida en la dissetena etapa, després que el seu equip, el Rabobank, hagi decidit excloure'l de la cursa sota la pressió de la direcció del Tour, per saltar-se dos controls antidopatge el mes de juny. Amb l'exclusió de Rasmussen, que va guanyar l'etapa d'ahir, el madrileny Alberto Contador és qui lidera ara la prova, amb un minut i 53 segons d'avantatge sobre l'australià Cadel Evans.

Actualitzat

Alberto Contador és el nou líder del Tour de França, després de la nova purga que va viure ahir la prova. Ni més ni menys que la del fins ara mallot groc, Michael Rasmussen, que ha estat exclòs de la prova per part del seu equip, el Rabobank. La causa, haver-se saltat quatre controls antidopatge els últims dos anys i mentir a la formació holandesa per eludir aquests controls.

La direcció del Tour feia dies que pressionava el Rabobank per l'actitud sospitosa i poc ètica del líder i, finalment, l'equip holandès ha decidit actuar. Tot i que s'havia parlat de la possibilitat que es retirés tot l'equip de la ronda francesa, seguint l'estela de l'Astana i el Cofidis, finalment sí que prendran la sortida.

Ahir també va fer les maletes per un altre positiu l'italià Cristian Moreni. Contador, que ahir es va veure superat a l'etapa reina per Rasmussen, ja va anar a dormir com a nou líder, amb 1 minut i 53 segons d'avantatge sobre l'australià Cadel Evans.

El ciclisme, en perill

La situació és gravíssima i s'arrossega des de fa anys. Això ha fet que el COI estudiï ara treure el ciclisme dels Jocs Olímpics, per la mala imatge que dóna. A més, el Mundial de ciclisme que s'havia de disputar el mes que ve a Stuttgart podria suspendre's, després que l'Ajuntamet d'aquesta ciutat alemanya hagi congelat els fons que tenia destinats a aquest esdeveniment.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut