El turc Guliyev rep la felicitació del sud-africà Van Niekerk (Reuters)
Atletisme

Ramil Guliyev sorprèn Van Niekerk i es proclama campió mundial dels 200 metres

El turc s'ha imposat als dos favorits a la victòria, el sud-africà Wayde van Niekerk, segon, i l'atleta de Botswana Isaac Makwala, que només ha pogut ser sisè

El turc Ramil Guliyev ha donat la gran sorpresa i s'ha emportat la medalla d'or en la final dels 200 metres al Mundial d'atletisme a Londres. Guliyev ha superat els dos grans favorits a la victòria, el sud-africà Wayde van Niekerk, segon, i l'atleta de Botswana Isaac Makwala, que només ha pogut ser sisè.

Guliyev, que havia donat bones sensacions en les semifinals, s'ha acabat imposat amb un temps de 20.09 segons i s'ha convertit en el successor d'Usain Bolt en el doble hectòmetre. Van Niekerk ha estat segon per davant de l'atleta de Trinitat i Tobago Jereem Richards, que ha completat el podi final amb el mateix registre que el sud-africà.

En la final dels 400 metres tanques femenins s'ha imposat la nord-americana Cori Carter, amb un temps de 53.07, i en l'altra final del dia, la de triple salt masculí, el campió també ha estat nord-americà, Christian Taylor, amb un millor salt de 17 metres i 68 centímetres.