Barça

Rafinha: "No té cap sentit que diguin que els jugadors del Barça provoquem"

El jugador brasiler del Barça assegura en una entrevista al programa "El club de la mitjanit" que no són uns provocadors en la celebració del gol a Mestalla, explica que està totalment recuperat de la greu lesió que va patir la temporada passada i confessa que veu Gerard Piqué preparat per ser president del club blaugrana en un futur

David CarballoActualitzat

El jugador del FC Barcelona, Rafinha Alcántara, ha repassat l'actualitat blaugrana en una entrevista al programa "El club de la mitjanit", d'Esport3 i Catalunya Ràdio, i s'ha mostrat sorprès per les crítiques del president de la Lliga, Javier Tebas, després dels incidents a Mestalla. El futbolista brasiler també ha explicat que es troba totalment recuperat de la greu lesió que va patir la temporada passada, ha qualificat la conquesta de l'or olímpic a Rio amb la selecció del seu país com el millor moment de la seva vida i ha confessat que veu Gerard Piqué preparat per ser, en un futur, president del Barça i que ell el votaria.

Com valora les declaracions de Tebas? "Ens sorprèn perquè el president de la Lliga el que hauria de fer és protegir els jugadors que formen part d'ella. A tots ens ha sorprès, però està bé que el Barça protegeixi els seus jugadors".

Provacions a Mestalla: "No té cap sentit que diguin que provoquem perquè la imatge del Barça sempre ha estat la de responsabilitat, d'educació i del treball que fem al camp. Ja no es poden celebrar els gols amb ímpetu ni ràbia per haver capgirat el resultat. Al final ja no celebrarem ni els gols".

Ambient hostil a Mestalla: "No estava a Mestalla, però que es tiri una ampolla que impacta en algú no hauria de passar perquè és violència. Això no hauria de passar al futbol. No crec que Mestalla sigui així d'hostil, simplement hi va haver algunes persones que van llançar algun objecte. Era molt important guanyar en un camp molt complicat".

Com està de la lesió? "Estic millor. Vaig rebre un cop de colze contra el Deportivo i  dijous vaig rebre un altre cop a la mateixa zona i se'm va carregar una mica, però ja estic perfectament. En pretemporada vaig dir que el millor per a mi després d'una lesió de sis mesos era tornar-me a sentir bé i això és el més important. M'he recuperat del tot i estic al marteix nivell d'abans de la lesió".

Allau de lesions: "Hem agafat una ratxa de jugadors que s'han lesionat, però no tenim dubtes que l'equip està més que preparat per aguantar aquestes absències. És una de les plantilles més fortes des que estic al Barça".

Canvis de posició: "Estem preparats pels canvis tàctics que ens demana el míster, a vegades sorprèn per ser la primera vegada que vaig jugar de carriler a Leganés, però estic preparat per jugar a gairebé qualsevol posició. Em vaig sentir còmode, al Barça B ja hi havia jugat i al Barça és fàcil adaptar-se a altres posicions perquè els companys t'ajuden. He jugat tant de mig com més d'extrem, però em sento bé en les dues posicions".

Or olímpic a Rio: "La medalla d'or als Jocs de Rio m'ha ajudat a superar tot el que he passat quan em vaig lesionar i al final va ser una felicitat immensa i et dóna més motivació per aquesta temporada. Per a mi, va ser el millor moment de la meva vida, va ser un moment màgic difícil d'explicar. A l'estiu també vaig tenir uns problemes físics i no pensava que jugaria una final olímpica. Havíem rebut moltes crítiques al Brasil, no confiaven en nosaltres, vam començar malament, però això ens va fer més forts i aquesta fortalesa ens va portar cap a l'or".

Renovació de Neymar: "Per al Barça, és molt bo seguir comptant amb Neymar, un dels millors jugadors del món".

Arda Turan: "Arda va estat sis mesos sense competir i és difícil adaptar-se, però aquesta temporada ho està fent. És una gran persona, parlo amb ell en anglès i la comunicació és fantàstica. Parla castellà però amb ell prefereixo parlar amb anglès perquè m'hi entenc millor".

André Gomes i Paco Alcácer: "És un tros de jugador. Sóc admirador seu des que estava al València, sempre m'ha semblat un gran jugador i ara és normal que necessiti un temps d'adaptació a un nou equip i agafi el sistema del Barça. Per mi, està fent una bona temporada. No el veig preocupat, el veig amb ganes, treballador. Ningú de l'equip està preocupat, ni tampoc Paco Alcácer. El seu cas és una qüestió que entri la pilota, no tinc cap dubte que acabarà entrant".

Marlon Santos: "M'ha sorprès, el coneixia del Brasil, som de la mateixa ciutat. Juga amb una gran tranquil·litat i no sembla un jugador del Barça B. A vegades ve a entrenar amb nosaltres i és una sorpresa molt positiva. Tinc plena confiança que pot fer coses grans al Barça".

Aleix Vidal: "Són decisions de l'entrenador, ell treballa igual que tots als entrenaments. No és fàcil la seva situació perquè el que ens fa feliços és jugar. Jo el veig molt bé, és una persona molt extravertida i no es pren molt seriosament les crítiques. Hi ha opcions de reconduir-lo. Orellana al Celta era un jugador descartat i va acabar la temporada jugant-ho tot i titular indiscutible. La línia d'estar convocat o no és molt fina".

Favorit a la Pilota d'Or: "No tinc cap dubte, el millor jugador del món és Messi. Si no la guanya és que l'hauran donat pels títols".

Piqué, president del Barça? "Jo sí que el veig. És una persona molt bromista, però quan s'ha de posar seriós, s'hi posa. És una persona capaç de ser president del Barça. Jo el votaria, sens dubte".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut