Rafael Nadal, content pel seu triomf davant Thiem (Reuters)
Rafael Nadal, content pel seu triomf davant Thiem (Reuters)
Tenis

Rafael Nadal jugarà la seva desena final de Roland Garros després de derrotar Dominic Thiem en semis

Rafael Nadal ha recuperat la seva millor versió en el seu Grand Slam preferit, sobre la superfície on ha regnat moltes temporades. El rei de la terra batuda vol coronar-se a París per desena vegada.

Actualitzat

Rafael Nadal jugarà diumenge la seva desena final de Roland Garros després de superar aquest divendres en la semifinal l'austríac Dominic Thiem en tres sets (6-3, 6-4, 6-0), més clarament del que s'esperava. El duel ha durat poc més de 2 hores. El de Manacor ha recuperat en el Grand Slam francès el seu millor nivell. Arribarà a la final sense haver cedit cap set, i només ha deixat escapar 29 jocs, a 2 del rècord de l'any 1978 de Bjorn Borg (va arribar a la final havent-ne cedit 27).

Thiem, número 7 del món, arribava a aquest partit com l'únic tenista que aquesta temporada ha derrotat Nadal sobre terra batuda (quarts de final a Roma), i després d'haver superat en els quarts a Novak Djokovic. Els precedents auguraven un duel igualat que finalment no s'ha produït. L'austríac ha començat el matx trencant el servei de Nadal, però tot seguit ha cedit el seu. El número 4 del món ha sumat 4 jocs consecutius per deixar sentenciat el primer set. En el segon, el manacorí ha tingut prou trencant el servei del seu rival en el tercer joc per apuntar-se el parcial. En el tercer set, el cap de Thiem ja no era a la pisa.

En la final de diumenge el contrincant de Nadal serà el suís Stanislas Wawrinka, tercer del rànquing. El guanyador, a més d'afegir un Grand Slam al seu palmarès, pujarà al segon lloc de la llista dels millors tenistes del món. L'espanyol té, a més, un altre repte personal: sumar un triple 10. Aquesta mateixa temporada, ja ha arribat als deu títols a Montecarlo i Barcelona. Diumenge, pot fer-ho a Roland Garros.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut