Tenis

Rafael Nadal cau eliminat de l'Open dels Estats Units en perdre amb Fabio Fognini en cinc sets

El tenista de Manacor ha guanyat els dos primers parcials, però ha acabat cedint per tercera vegada aquest any davant l'italià

Rafael Nadal ha quedat eliminat de l'Obert dels Estats Units. Ha caigut en setzens de final. El tenista de Manacor ha perdut contra l'italià Fabio Fognini, el número 32 del món, i ja són tres cops aquesta temporada.

El partit ha començat bé per al manacorí i res feia pensar en una derrota. Nadal ha guanyat els dos primers sets, per 3 a 6 i 4 a 6. En el tercer ha tingut problemes amb el servei i l'ha acabat perdent per 6 a 4. En el quart ha començat dominant per 2 a 0, però l'ha cedit per 6 a 3. En el cinquè i definitiu ha perdut per 6 a 4. El partit s'ha allargat tres hores i quaranta-dos minuts.

L'exnúmero u del món mai havia perdut tres partits amb un mateix tenista en una mateixa temporada i, a més, tampoc havia perdut cap partit a cinc sets després d'haver guanyat els dos primers.

El pròxim rival de Fognini no serà un altre que Feliciano López, que ha escombrat el canadenc Milos Raonic, el desè cap de sèrie, per 6-2, 7-6 (7) i 6-3. El toledà participa per catorzena vegada l'Open dels Estats Units i no arribava a vuitens des del 2010.

El números u passen i Bautista es beneficia d'una retirada

Novak Djokovic, el primer cap de sèrie, encapçala la llista dels favorits que han passat als vuitens de final del torneig. L'acompanyen Marin Cilic, el defensor del títol, que ha hagut de disputar cinc sets per derrotar Feliciano López, i els francesos Jo-Wilfried Tsonga i Benoit Paire, el botxí de Tommy Robredo.

Djokovic ha tingut el seu partit més difícil davant l'italià Andreas Seppi, vint-i-cinquè cap de sèrie, però al final ha decidit per 6-3, 7-5 i 7-5 després de dues hores i 28 minuts d'acció.

El número u del món s'enfrontarà ara a Roberto Bautista, que passa ronda beneficiat per la retirada de David Goffin, amb problemes estomacals. El jugador de Castelló de la Plana anava perdent per dos sets a un (6-2, 7-5, 3-6) i dominava el quart (1-3) quan el seu rival ha hagut de plegar.

Cilic també ha hagut de completar els cinc sets abans d'imposar-se per 6-7 (7), 7-6 (1), 6-3, 6-7 (7) i 6-1 a Mikhaïl Kukuixkin després de quatre hores i 11 minuts, el partit més llarg en el que es porta de torneig. Cilic s'enfrontarà a Jeremy Chardy, que ha superat David Ferrer per 7-6 (6), 4-6, 6-3 i 6-1. En acabat, el tenista de Xàbia ha reconegut que encara li falta temps per recuperar la millor forma després d'haver estat dos mesos aturat per una lesió de colze.

En el quadre femení, Venus Williams manté la ratxa guanyadora després d'imposar-se per 6-3 i 6-4 a la jove suïssa Belinda Bencic. La seva pròxima rival serà Anett Kontaveit que s'ha imposat per 6-2, 3-6 i 6-0 a la nord-americana Madison Brengle.

Finalment, la italiana Roberta Vinci ha acabat amb el somni de la colombiana Mariana Duque Marino en vèncer per 6-1, 5-7 i 6-2 després de dues hores d'acció.