Tenis

Rafa Nadal se les haurà amb Novak Djokovic a les semifinals del Masters de Cincinnati

Rafa Nadal ja és el número 1 del món, tot i que haurà d'esperar per ser-ho oficialment. Després de classificar-se per a semifinals del Masters Series de Cincinnati, el manacorí s'ha assegurat com a mínim ser-ho el 18 d'agost, tot i que si guanya el torneig ho aconseguirà automàticament aquest dilluns. Nadal s'ha desfet de l'equatorià Nicolás Lapentti per 7-6 (3) i 6-1 en 1 hora i 48 minuts de joc. El tenista balear se les haurà en semifinals amb el serbi Novak Djokovic, que s'ha imposat al letó Ernest Gulbis per 6-3 i 6-4.

Actualitzat

Nadal haurà de superar Djokovic per poder accedir a la final de Cincinnati. S'ha de destacar que aquest any el manacorí ha guanyat el serbi al torneig d'Hamburg, al Roland Garros i a Wimbledon. En canvi, Djokovic només ha estat capaç de derrotar-lo a Indian Wells.

Qui ja és a la final és l'escocès Andy Murray, número 9 del món, que ha vençut el croat Ivo Karlovic per un doble 6-4. Per tant, Murray seria el rival de Nadal en la final i es tornarien a veure les cares després de les semifinals del torneig de Toronto, on el de Manacor es va imposar per 7-6 i 6-3.

Nadal: "Ser número 1 és un regal per tota la feina feta"

Després de segellar el seu pas a les semifinals del Master Series de Cincinnati, Rafa Nadal ha reconegut que "ser número 1 del món és un regal per tota la feina feta en el passat". El manacorí ha afirmat que "és difícil comparar aquesta sensació amb la conquesta del Roland Garros, però és un moment molt emotiu". "Estic molt, molt, molt feliç i és una gran satisfacció aconseguir la plaça més alta del rànquing", ha sentenciat el de Manacor, que no es dóna ni un sol respir les setmanes vinents. "Estic content, però tindré poc temps per gaudir-ne perquè els Jocs Olímpics són molt a prop i també l'obert dels Estats Units", ha assegurat.

La consagració oficial com a número 1 del món de Nadal, que posa fi a 235 setmanes de domini de Roger Federer al rànquing de l'ATP, no té data fixa. Així, si el balear fos eliminat a Cincinnati, hi arribaria el 18 d'agost, mentre que si derrota Djokovic, ho faria el dia 11. Si es proclama campió haurà d'esperar menys, ja que seria oficialment nou número 1 mundial aquest mateix dilluns.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut