Tenis

Rafa Nadal perd la final d'Indian Wells en caure davant Novak Djokovic per 4-6, 6-3 i 6-2

Rafael Nadal ha perdut aquesta matinada la final d'Indian Wells, el primer Masters 1000 de la temporada. El de Manacor, que no ha estat gens fi amb el servei, s'ha vist sorprès per un Djokovic que en tot moment s'ha trobat còmode damunt la pista californiana. Després de 2 hores i 25 minuts, el serbi s'ha imposat al mallorquí per 4-6, 6-3 i 6-2. De les sis finals que han disputat tots dos tenistes, aquesta és la primera que perd Nadal, que duu una estadística de 43 victòries i 14 derrotes a les finals.

Actualitzat
El serbi ha desdibuixat Rafael Nadal en la final del primer Masters 1000 de la temporada. Djokovic, que d'aquesta forma assoleix la seva primera victòria davant el mallorquí en una final, suma així la seva segona corona d'Indian Wells després del títol aconseguit l'any 2008, davant el nord-americà Mardy Fish. El serbi s'embutxaca així un premi en metàl·lic de 611.000 dòlars i segueix imparable aquesta temporada després de les victòries a l'Open d'Austràlia i al Torneig de Dubai. Suma 20 victòries consecutives des de la Copa Davis, al desembre. En el seu camí fins al títol va fer fora prèviament Andrey Golubev, Ernests Gulbis, Víctor Troicki, Richard Gasquet i Roger Federer.

La central de la vall de Coachella ha viscut un gran partit entre les dues millors raquetes del circuit (el rànquing de l'ATP així ho certificarà avui), i tot i que Nadal ha ofert una gran versió de si mateix al primer set, s'ha desinflat a mesura que passaven els minuts abans de veure's exposat per l'estratosfèric moment de forma del seu rival. El número 1 del món ha aconseguit un primer avantatge amb dos "breaks" en el primer set fent gala de la seva agressivitat, un servei potent i mostrant una gran efectivitat amb el revés paral·lel. Djokovic esbufegava. No trobava el seu joc i es veia superat en totes les facetes davant un rival en complet domini de les seves facultats tècniques i físiques.

Però el duel ha fet un gir de 180 graus. Primer, s'ha convertit en tota una batalla pel control del servei en el segon set, replet de trencaments de servei que han dut Nadal a perdre la concentració, i finalment els seus errors no forçats han anivellat la balança. Però no ha estat fins al set definitiu que Djokovic ha mostrat el seu millor tenis. Des del començament, ha buscat les línies, i ha resultat demolidor amb el servei i brutal des de la línia de fons. Ha mostrat tot un recital de confiança i de joc que contrastava amb els errors infantils de Nadal, principalment des de prop de la xarxa. I Djokovic ha conclòs amb un joc en blanc abans de la seva explosió de goig a la pista número 1 d'Indian Wells. Nadal es queda amb un registre en finals de 43 victòries i 14 derrotes. La marca en els enfrontaments directes amb el serbi es queda en 16 victòries i 8 derrotes.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut