Tenis

Rafa Nadal derrota Grigor Dimitrov i s'enfrontarà amb Roger Federer en la final del primer Grand Slam de la temporada

Un incombustible Nadal ha tombat en semifinals el búlgar Grigor Dimitrov en un partit de desgast trepidant i sense treva de gairebé cinc hores

Ramon AngladaActualitzat

El tenista mallorquí Rafa Nadal s'ha classificat aquest divendres per a la final de l'Open d'Austràlia després de derrotar el búlgar Grigor Dimitrov (6-3, 5-7, 7-6(7), 6-7 i 6-4. L'actual número 9 del rànquing ATP s'enfrontarà aquest diumenge (9:30 hora espanyola) al suís Roger Federer. El número 17 del rànquing va derrotar aquest dijous al seu compatriota Stan Wawrinka (7-5, 6-3, 1-6, 4-6 i 6-3) i, després del partit, ja va declarar les seves preferències per a la final: "probablement sóc el fan número u de Rafa".

I el de Manacor ha complert amb el desig del veterà tenista. Ambdós reeditaran la final de Melbourne del 2009, amb victòria aleshores per a Nadal. Però el camí fins aquest partit definitiu no li ha estat gens fàcil. Dimitrov ha oposat resistència en tot moment, molt agressiu, i a la pista de Melbourne han brindat un dels partits més igualats de tota la competició. Tan sols han donat tranquil·litat en el primer set, 6-3 per Nadal, però des de llavors no hi ha hagut treva fins al final

Tot i començar 1-4 el segon set, Nadal ha remontat però sense poder culminar-ho (5-7). El potent retorn de servei del búlgar ha complicat en tot moment el joc del balear, dominant el ritme en moltes fases gràcies també al seu revés. El partit s'ha basat en un intercanvi constant de cops des del fons de la pista, en un joc psicològic de desgast. En aquest aspecte, el de Manacor és dels millors i la seva resistència li ha donat un plus en tot moment. Tercer i quart set han acabat al "tie break", on Nadal i Dimitrov se n'han emportat un cada un. La seva paciència i esforç incombustible l'han portat a una nova final amb Roger Federer. El cinquè set ha palesat la gran igualtat entre dos jugadors. Rafa Nadal ha aixecat un 15-40 en contra i ha trencat un servei que al final li ha servit per adjudicar-se el set definitiu, aprofitant els nervis de Dimitrov.

Els amants del tenis viuran un "déjà vu" aquest diumenge. Federer i Nadal han estat dels millors tenistes de la història i, després de viure els seus respectius calvaris amb les lesions, semblen recuperar el to. No els ha estat fàcil a cap dels dos. El balear, després de l'or als Jocs de Rio, va haver d'aturar-se en sec per recuperar-se del tot. El suís, de 35 anys, portava 6 mesos apartat dels terrenys de joc. Aquest cap de setmana tindran l'oportunitat de llepar-se les ferides i tornar a la glòria.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut