Tenis

Rafa Nadal contradiu Andy Murray i nega que hi hagi partits arreglats en el tenis

Rafael Nadal ha començat a entrenar-se de cara al Masters Series de Madrid de la setmana que ve. El manacorí hi participarà amb el desavantatge de fer un mes i mig que no competeix per una lesió al genoll. Està recuperat, però li falta ritme. El número 2 del món ha sortit al pas de les declaracions d'Andy Murray. El tenista escocès va denunciar la compra de partits a l'ATP, cosa que el mallorquí ha negat.

Actualitzat

L'escocès Andy Murray ha assegurat aquesta setmana que hi ha partits arreglats i que tots els jugadors ho saben. Bé, tots no. Rafael Nadal no està gens d'acord amb el que ha dit Murray. Sigui veritat o no que hi ha jugadors que es deixin guanyar per afavorir les apostes a internet, el que és cert és que les sospites vénen de lluny. Fa quatre anys, el rus Evgeni Kafelnikov va ser acusat d'haver-se deixat guanyar pel castellonenc Fernando Vicente, que feia gairebé tres mesos que no guanyava un partit. També va veure's involucrat en un cas similar Feliciano López, en retirar-se en un partit per una lesió que algú va considerar sospitosa. No es va poder provar res.

Davidenko, sospitós

La polèmica va ressorgir amb força aquest estiu quan es va saber que el rus Nikolai Davidenko, número 4 del món, es va retirar en un partit contra un rival sensiblement inferior, l'argentí Martín Vasallo. La sospita va esclatar perquè les apostes donaven Davidenko perdedor, fins i tot quan havia guanyat el primer set. Tampoc no es va provar res, però l'ATP va fer que un mafiós penedit, expert en corrupció en l'alta competició, expliqués als tenistes els perills d'aquestes pràctiques. Rafa Nadal va qualificar aquestes xerrades de "pel·liculeres".

Però hi ha hagut més denúncies com les de Murray. Curiosament un altre rus, Dimitri Tursunov, 30 del món, ha assegurat que l'han temptat en diverses ocasions perquè es deixés guanyar. També a Wimbledon, fa dos anys, a un jugador belga li van oferir 100.000 dòlars per deixar-se guanyar, mentre que el serbi Novak Djokovic, número 3 mundial, va negar que li volguessin pagar 150.000 euros pel mateix motiu. L'ATP ha decidit citar a declarar Andy Murray perquè expliqui tot el que sap.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut