El dolor en el canell ha deixat Rabat sense opcions al GP del Japó (Reuters)
Motor

Rabat es retira dels entrenaments lliures al Japó i fa Johann Zarco campió de Moto2

El pilot barceloní ha baixat de la moto per no arriscar-se a empitjorar la lesió que té en un canell

Actualitzat

Esteve "Tito" Rabat ha pres la sortida en el primer entrenament lliure del Gran Premi del Japó de Moto2 la matinada d'aquest divendres, però ha plegat havent fet només vuit voltes. Així doncs, Johann Zarco es pot considerar el nou campió del món quan falten dos dies per disputar la cursa.

Amb el canell esquerre visiblement inflamat després de l'operació a què es va haver de sotmetre dilluns després de tenir una caiguda al circuit d'Almeria per una avaria a la moto, Rabat ha intentat pilotar, però les molèsties l'han relegat a l'última posició de la classificació i l'han fer optar per la retirada.

Un cop al taller, ha rebut la visita d'un dels responsables de l'equip d'intervenció immediata del Mundial de motociclisme, el doctor Ángel Chartre, i, tot i que no ha transcendit la conversa entre tots dos, els gestos i la inflamació del canell esquerre, com a conseqüència de la fractura del radi, eren més que evidents.

Més tard, Rabat ha confirmat que no seguirà fins diumenge: "Seguir d'aquesta manera tot el cap de setmana no té sentit; en aquestes condicions no podré lluitar pel campionat i no val la pena arriscar-me a empitjorar la lesió per un segon lloc."

Amb aquesta retirada, el francès Johann Zarco, líder destacat del Mundial de Moto2 amb 78 punts sobre el català, és el campió virtual abans de començar la cursa.

Anar al contingut