Barça

Quique Setién: "He somiat guanyar la Champions i passejar-me amb el trofeu entre les vaques"

En una entrevista a TV3, l'entrenador del Barça ha dit que vol guanyar la lliga jugant-la, que voldria seguir l'any que ve encara que no guanyés res i que la plantilla no necessita una revolució, sino una evolució.

Francesc Latorre / Laura BruguésActualitzat

Quique Setién ha concedit una entrevista a TV3, en què ha analitzat la situació que vivim actualment amb el coronavirus. Confinat a Barcelona, l'entrenador del Barça ha explicat que "porta malament" la incertesa que provoca aquesta aturada arran del coronavirus, perquè no se sap quan tornarà la normalitat i, a nivell esportiu, quan es podrà reprendre la competició. Això sí, ha deixat clar que la Lliga, prefereix guanyar-la al camp

Voldria ser campió jugant la Lliga, guanyant-la als terrenys de joc. No sé què passarà si no la podem acabar però no em sentiria del tot campió pel fet d'estar ara davant del Reial Madrid. Ja hi estàvem quan vaig arribar.

El tècnic blaugrana és partidari doncs que s'acabin les competicions i diu que caldrà fer una minipretemporada d'almenys dues setmanes quan es permeti tornar a jugar partits de futbol. També és conscient que potser seran partits a porta tancada.

Jugar a porta tancada pot ser un escenari per a les sorpreses. En el cas de la Champions, a més, a nosaltres ens molestaria haver de jugar contra el Nàpols sense el nostre públic. A San Paolo hi havia molt ambient i seria jugar en desigualtat de condicions

Setién ha explicat que ahir i per primera vegada van fer una trobada telemàtica amb tots els membres de la plantilla, però que igualment n'ha anat fent d'individuals o amb el grup de capitans. Tot plegat, per saber com es troben a nivell anímic i de preparació física.

Preguntat sobre els seus plans de futur al mercat d'estiu, Setién ha admés que potser un estiu marcat per les conseqüències econòmiques del coronavirus. Diu, en tot cas, que la plantilla necessita una evolució i no una revolució.

Crec que, com és normal, haurem d'anar al mercat a buscar-hi jugadors que ens permetin millorar l'equip, tant a nivell físic com de qualitat. Però no ens fa falta una revolució, perquè el nostre equip estigui cansat o tingui els jugadors massa grans. La majoria estan molt compromesos amb la seva professió.

Setién no ha volgut entrar en noms concrets i de Neymar i Lautaro, per exemple, s'ha limitat a dir que són dos grans jugadors que qualsevol entrenador voldria tenir al seu equip. I ha recordat, igualment, que serien dos jugadors que suposarien una gran despesa econòmica.

Sobre la gestió de la cantera, el tècnic barcelonista ha parlata de manera molt clara:

Què vol la gent? Cantera o seguir endavant? No dic que no es pugui guanyar amb la cantera però s'ha d'entendre que som un equip obligat a guanyar sempre i quan tens aquesta obligació, no tens massa temps per fer experiments. Seria diferent si li portéssim vuit punts al segon classificat. No és que no vulgui, però he de veure les opcions de fer-ho.

Setién no ha defugit tampoc les preguntes sobre la crisi institucional que ha viscut el Barça les últimes setmanes.

Són coses normals en clubs tant grans. Hi estem avesats. Potser el més trist és que d'aquestes crisis se'n faci una transmissió als mitjans. Seria millor treballar amb un ambient més tranquil però les coses són així. No crec que el que ha passat faci que un jugador com Messi es repensi seguir o no al club. Estic segur que acabarà la seva carrera al Camp Nou.

El tècnic culer s'ha mostrat convençut que l'equip és un clar aspirant a la Champions, però alerta que és una competició que no et permet tenir un dia dolent.

Ja els he dit als meus jugadors que jo tinc pressa per guanyar títols, que no em facin esperar massa. He somiat guanyar la Champions i passejar entre les vaques de Liencres mentre els l'ensenyo. Seria una gran alegria.

Si la temporada acaba en blanc, Setién voldria tenir l'oportunitat de continuar per poder continuar treballant amb el seu projecte. Fins i tot ha dit que li faria molta il·lusió renovar.

Sobre la seva continuïtat a can Barça, Setién confia complir el contracte que té firmat i fins i tot renovar-lo.

D'aquí una estona tindran tota l'entrevista al web Esport3.cat i el més destacat, al Telenotícies Migdia i Telenotícies Vespre i al 3/24.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut