Futbol

Quique Setién: "He copiat moltes coses del Barça"

El tècnic de la UD Las Palmas també reconeix ser cruyffista en una entrevista al "Tot Costa", de Catalunya Ràdio

Marc BéjarActualitzat

La UD Las Palmas és una de les revelacions en aquesta primera volta, i el principal artífex del bon joc mostrat pels canaris és Quique Setién, que va arribar a l'illa la temporada passada després d'un mal inici amb Paco Herrera a la Primera Divisió. L'actual tècnic dels grocs ha implantat un estil basat en la possessió de la pilota. Un fet que Setién atribueix, en part, a la personalitat de Cruyff. "Molt del futbol que fem és copiat del Barça", ha admès en una entrevista a "Tot Costa", de Catalunya Ràdio, on també ha reconegut que és un admirador de l'holandès: "Em declaro cruyffista", ha sentenciat el cantàbric.

Setién no amaga la seva devoció per la filosofia blaugrana, i arriba a admetre que "hauria donat un dit de la mà per jugar al Barça de Cruyff". Ara, a Las Palmas, ha sabut convèncer els seus jugadors per ser protagonistes i tenir la pilota, plantejament que el va marcar en la seva etapa de futbolista cada vegada que jugava contra el Barça. Una de les peces que s'ha incorporat al projecte és Kevin-Prince Boateng, a qui ha recuperat per a la causa, tot i que, com ell mateix diu, "el seu currículum no convidava a fitxar-lo".

Aquest dissabte (16.15), el Las Palmas visitarà el Camp Nou. Els canaris arriben situats en una còmoda vuitena posició i després de caure a la Copa guanyant al Vicente Calderón contra l'Atlètic de Madrid en un triomf estèril (2-3). El partit contra el Barça serà l'oportunitat perquè Setién demostri el seu aprenentatge de l'estil que ha marcat la seva carrera com a entrenador.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut