Quique Sánchez Flores apel·la a la tranquil·litat per superar el partit clau contra l'Eibar
Espanyol

Quique Sánchez Flores: "Tranquil·litat davant d'un partit clau"

L'entrenador blanc-i-blau és conscient que només falta una mica d'encert i de serenor per acabar amb la sequera golejadora

Oriol LlachActualitzat

Quique Sánchez Flores encara el partit de dissabte contra l'Eibar com un dels partits "clau" de la temporada, això sí, amb tranquil·litat."Tranquil·litat" ha estat una paraula que ha sortit de l'entrenador de l'Espanyol més d'una quinzena de vegades durant els gairebé 30 minuts que ha durat la roda de premsa d'aquest divendres.

El tècnic madrileny està satisfet del joc dels seus homes, però el gol se'ls resisteix massa: "Jugarem millor quan ens tranquil·litzem, de vegades volem jugar amb la mateixa pressió a tot arreu en tot moment. De vegades fa falta que el jugador s'assereni, que jugui tranquil. La velocitat en el joc és el què hem de treballar. Perdem moltes pilotes quan passem la línia de tres quarts pels nervis".

Cap dubte a l'hora de mostrar el seu convenciment que falta molt poc per aconseguir la segona victòria: "Durant els partits tenim ocasions, és una qüestió d'encert. No em preocupa la manca de gol. Arribem a porteria en tots els partits i amb els davanters que tenim acabarem fent el gol."

Amb una dinàmica negativa i apropant-se perillosament a la zona de descens, Quique Sanchez Flores no perd ni el somriure ni l'optimisme, repeteix el mantra que ha dit tantes vegades des de que és entrenador de l'Espanyol, el seu "és un projecte a llarg termini. Estem molt lluny, estem amb la fórmula de treball que volia, tota la gent del club és molt conscient. No em preocupa, és un procés molt lent. Entenc que els mitjans i l'afició tinguin més pressa, però no ens hem de deixar portar."

Per això, davant de la pressió que poden sentir els seus jugadors, de nou, tranquil·litat: "S'ha de ser positiu, s'han corregir errors, s'ha de sortir pensant que marcaràs gol, si s'imagina en blanc i negre, malament. S'ha de pensar en colors, ens agrada imaginar que jugarem el partit que volem", ha explicat Quique Sánchez Flores que ha revelat que en els entrenaments han de treballar al detall la part psicològica a més del física.

En tot cas, pensant en el partit de dissabte, el tècnic perico ha dit que "tots els partits són importants, però hi ha alguns que són clau. Alegria, positivitat i somni pel partit contra l'Eibar, que és clau".

Per això recupera noms importants de la infermeria com Felipe Caicedo que ha escurçat el temps de recuperació o bé homes que van tenir molèsties com Pape Diop o Hernán Pérez. Sobre els assajos en els entrenaments amb Demichelis, Quique ha deixat entreveure que per fi podria disputar els primers minuts amb la samarreta de l'Espanyol: "Entrena bé sempre i cada cop està millor. Té ganes i està molt a prop de debutar".

Sobre els rivals, l'Eibar, el tècnic madrileny també sap que no els posarà les coses gens fàcils: "És un equip del nord, li agrada jugar en camp contrari amb poques passades. Sabem què volen i sabem que no serà un partit fàcil. No podem perdre l'atenció, esperar segones jugades, si hem de proposar el joc, hem de tranquil·litzar la pilota als nostres peus".

Anar al contingut